Tortasütés mixer nélkül?? Na, azt már nem!
Kitaláltam, hogy meglepem a kolléganőmet, sütök egy tortát a szülinapjára. Ráadásul egy napon a kisfiam oviba szánt névnapi sütijének elkészítésével. Nekiállok és … akkor jut eszembe, ja, nem működik a kézi mixerem. A múltkor a madártej készítése közben egyszer csak leállt. Akkor sima habverővel fejeztem be a tojásfehérje keményre verését. Azt hittem belehalok.. Zsibbadt már mindkét karom, de még mindig nem volt kész. Nagyon-nagyon sokáig tartott.
Tudom, a nagymamáink…, én tuti nem vállalom még egyszer! 🙂
Szóval most is szükség van kemény habra, és még tejszínhabra is. Hm.
Hagytam az egészet? Valami sütés nélküli receptet választottam? Elmentem inkább egy cukrászdába?
Nem! És még csak kétségbe sem estem.
Gondol, gondol, gondol... , ahogy Micimackó mondaná. 🙂
Azon törtem a fejem:
Hogyan lehetne megoldani?
Ahogy körbenéztem, máris ott volt egy kézenfekvő lehetőség…
A fúró (amit a raklapokból készült ágyunkhoz használtunk). Férjem látta a felcsillanó szememet, és már szedtük is elő. Egy habverő kar bele, és igen! Siker! Működik!
Éljen a kreativitás! 🙂
Elkészült a tojásfehérjéből a kemény hab! Aztán bár picit izgultam, hogy a tejszínhabbal is sikerül-e a művelet, de az is, simán!
Boldogság!
Innen már egyszerű dolgom volt:
csak összeállítottam a kakaós piskótalap, a meggyes vaníliapuding és a tejszínhab rétegeket.
Kis díszítés és kész is az ünnepelt kedvence (és amúgy az enyém is ):
a Fekete-erdő torta
Jól sikerült, örült a szülinapos és a kollégák is megdicsérték!
Tudod, egy a lényeg: Ne mérgelődj, ne azt keresd, miért nem lehet, inkább CSAK CSINÁLD!
Nekem is jutott egy szelet! 🙂