Így is lehet szünetet tartani a karácsonyi hajtásban

Direkt nem úgy fogalmaztam a címet, hogy ha kell egy kis szünet.., mert kell! Nincs mese, ha végigpörgöd a decembert, annak semmi értelme, ha csak fáradtan bezuhansz a karácsonyfa alá 24-én, akkor elveszti az egész ünnep a lényegét. Kell egy kis szünetet tartani karácsony előtt!

 

Az advent a várakozás időszaka. De ki mondta, hogy őrült tempóban készülődjünk, takarítsunk, főzzünk-süssünk, mossunk, ajándékok után szaladgáljunk, dekoráljunk és ennyi?!

Aztán nincs idő meggyújtani az adventi koszorún a gyertyát és gyönyörködni benne pár percig?

Nincs egy fél óra elővenni a karácsonyi mesekönyvet, és összebújva, betakarózva olvasni belőle?

Nem fér bele, hogy megnézze együtt a Volt egyszer egy karácsony című Mickey egeres édes, bájos, megható karácsonyi mesét úgy hogy, közben nem szaladgál senki sehova?

Nincs pár perc, hogy meleg teát kortyolgass és forró csokit kavargass, hát mikor ha nem most van itt az ideje?

Tedd félre kicsit a mindennapi teendőket, feledkezz meg arról, ha épp szalad a ház.. 

TARTS SZÜNETET!

 

A fentiek még csak-csak beleférnek, de mégis úgy érzed, nem tudod, hol áll a fejed?

Kikapcsol(ód)ni tudod hogy lehet leginkább? Ha nem vagy otthon!

 

Ne engedd meg magadnak, hogy beleőrülj a karácsony-várásba!

Ha kimozdulsz a lakásból és a komfortzónádból, az hidd el, mindig csak jót eredményez! Úgy feltöltődsz az új kihívás teljesítése után, hogy erőt kapsz a következő napokra, a sikerélményről, büszkeség érzésről nem is beszélve.

2 szuper tippem is van, mert ki kell mozdulni és kell szünetet tartani!

 

1. tipp: Falmászás

 

 

Pontosabban a boulderezést, azaz a biztosítás nélküli mászást próbáltuk most ki családostul. Jó szívvel ajánlom, mert nagyszerű élmény. Még sosem csináltad? Ez ne tartson vissza! Mi is most először voltunk! Szuper kaland, csak egy kis bátorság kell hozzá! A mászóteremben szivacsok vannak és nincsenek nagy magasságok, nem kell megijedni az eséstől – mert persze ez is benne van a pakliban. Azonban remek érzés, ahogy az adrenalin szétárad benned, amikor fent vagy, illetve agyi munka is, hiszen meg kell tervezni a lépéseket. Bemelegítés és nyújtás ne maradjon el, de még így is tuti, lesz izomláz! Minden porcikát megmozgató sport ez, meg kitűnő szórakozás!  A teremben nagyon kedves volt mindenki, nekem nagyon jó élménnyel zárult az a 2 óra, amit ott töltöttünk.  Klassz kikapcsolódás, ne hagyd ki, legalább egyszer az életben!

 

 

 

 

 

 

 

 

2. tipp: Erdei túra a hóban

 

Csak elindulni nehéz, de aztán biztos vagyok benne, hogy imádni fogod! Gyönyörűségeket láthatsz! Abszolút megéri! Fázni nem fogsz a séta közben, a tested – lelked pedig hálás lesz a kimozdulásért!

 

 

Felső-Vízesés Mátrakeresztesen

Ezek a kismanók nem lesznek ott az erdőben… De bátran induljatok el kisgyerekekkel is, -ők sosem fáznak és sosem fáradnak el, viszont imádni fogják a téli túrát!

 

Remélem, ti is elindultok és élvezitek a telet! A legjobb a hétvégénkben az volt, hogy együtt volt a család. Hiszen erről szól az ünnep is számomra, hogy együtt vagyunk. Az advent is szólhat nem csak a készülődésről, hanem a közös szuper programokról! Igazam van? Kipróbálod valamelyiket? Te hogy tartasz szünetet?

Mi a te tuti tipped? 

 

 

A posztban szereplő képek saját fotók! 

 

Ezt is olvasd el:

Szeress karácsonykor!

10 adventi kívánságom

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.