Ott van például Oravecz Nóra! -beszámoló a workshopról

csakcsinaldoravecznora

Ezzel a felkiáltással mutatta be nekem életem első tréningjén az előadó Oravecz Nórát. Egy lány, aki évekig írt-írt a blogjára, majd váratlanul az egyik bejegyzése óriási népszerűségnek örvendett. Elkezdték végre megismerni. Sokan megszerették motiváló gondolatait. Ma példaképként tekintenek rá. Hazánk legsikeresebb bloggere. Könyvei mind-mind a bestseller-listák élén állnak.

Érdekes módon tavaly májusig még szinte a nevével sem találkoztam. A 30. szülinapomra könyvutalványt is kaptam, a könyvesboltban pedig az Élet másképp című könyvét nézegettem. Tetszett és el akartam olvasni. Megvettem és pár nap alatt a végére is jutottam. Imádtam. Más, mint a többi motivációs témájú könyv, bár ugyanazok a gondolatok vannak benne, de egészen más tálalásban. A rengeteg személyes, hihetetlen, de igaz történet miatt lesz szívünknek kedves a könyv és a sok gyakorlati tanács, segítő feladat miatt érezzük úgy, hogy jó lenne, ha mindig nálunk lehetne.

“A kérdés, hogy elhiszed-e, hogy lehet másképp, hogy van benned annyi erő, hogy eljuss oda, ahol az életed megváltozik. Ahol rádöbbensz, hogy még mindig rengeteg kinyitásra váró kapu áll előtted, és még több lehetőség, ami az életedet megváltoztathatja.”

Ezek voltak az előzmények, miután jelentkeztem Nóri évindító workshopjára. Január végén vettem részt a kis csapatban, ahol összesen 15-en voltunk. Szeretném leírni élményeimet, tapasztalataimat erről a nagyon jó hangulatú, igazi feltöltődést jelentő délelőttről. 

Egy gyönyörű, nemrégiben megnyílt szállodában, az Ária Hotelben zajlott a 3 órás workshop. 

Nórival, aki :

nagyon fiatal  
tudtam, hogy még csak most lesz 26 éves, de mikor megláttam, mégis egyből arra gondoltam, milyen fiatal. Csinos ruhájához sportcipőt húzott, laza stílusban állt/ült előttünk. Előadásával megerősítette azonban, hogy nem számít a kor. A tapasztalat, a lelkesedés, az átadás, illetve egyáltalán az adás vágya annál inkább. Ezek mind megvannak Nórában.

természetes
Ha a külsőt nézem is, az jut eszembe róla, hogy olyan “mint a szomszéd lány” típus. Semmi extra feltűnőség. Legfeljebb a nagy mosoly -ami végig jelen volt. Közvetlen volt, mesélt a saját személyes nehézségeiről, előtte álló kérdésekről, megoldandó feladatokról. Nagyon szimpatikus, természetes és kedves volt. Egyszer sem éreztem, hogy sok lenne -sem ő, sem az elhangzottak.

figyelmes
Felénk fordulva, kedvesen, érdeklődően hallgatta végig mindenki bemutatkozását, majd izgatottan, várakozó, csillogó tekintettel kérdezett minket a találkozásunk végén a tapasztalatainkról. Úgy állította össze a workshop menetét, hogy ezeken túl egyetlen egy feladat volt, amikor beszélnünk kellett- a mellettünk ülővel. Így senki sem érezte magát kellemetlenül, mindenki épp annyit mondott el, amennyit akart.

“Ott kezdődik az “Én”, amikor a tetteimet az határozza meg, hogy mit szeretnék, hogy mi az, ami boldoggá tesz, és nem az, hogy másoknak megfeleljek.”

Mindannyian magunk miatt voltunk ott. Érdekesebbnél-érdekesebb történeteket hallgathattam végig a mellettem ülőktől. Volt, aki határozott elképzeléssel jött, tudja már mit akar és tippeket akart a hatékonyabb megvalósításhoz. Volt, aki sok mindennel próbálkozott már, de nem igazán találja a számára megfelelő utat. Volt, aki hosszú idő után végre úgy érzi jó helyen van- a karrierét illetően, de arra próbál választ kapni, hogyan hozhatná rendbe a magánéletét -családdal való találkozás ill. szabadidő hiányt említették. Olyan is volt, aki már rájött – és ez óriási lépés!!- hogy valamit tenni akar, változást szeretne, célokat kitűzni, de nem tudja pontosan milyen irányba próbálkozzon. 

 csakcsinaldoravecznora.2

Mind ötleteket, tanácsokat vártunk Nóritól. És meg is kaptuk. 

A workshop első felében magunknak jegyzeteltük fel, mi volt fontos a 2015-ös évben és mit szeretnénk előtérbe helyezni az idei évet tekintve. Ötleteket írtunk magunknak a megvalósításhoz. Megfogalmaztuk a kifogásainkat, majd megoldásokat, megerősítéseket írtunk helyettük

Nagyon tetszett a játék, amikor a mellettem ülőnek kellett tanácsokat adnom. Javasolta is Nóri, hogy néha mondjuk el idegeneknek a bennünk bujkáló kérdéseinket, aggodalmainkat. Olyan nyilvánvaló tényre hívhatják fel a figyelmünket, ami mellett mi ki tudja, miért, de elsiklunk.

Másik kedvenc: nézzünk szembe a félelmeinkkel. Igen, itt vagy, de figyelj, minden rendben lesz. Én ülök a kormánynál, én vezetek. Te csak a hátsó ülésen ülhetsz, nem irányíthatsz.  Fontos észrevennünk a negatív gondolatinkat, hogy aztán meg tudjuk nyugtatni magunkat. 

Ötleteljünk, miben szeretnénk változást elérni és hogyan tehetnénk azt meg, milyen szokások felvételével. Elkezdeni nehéz csak, egy -egy tevékenység 21 nap alatt válik szokásoddá.

De bontsd apró lépésekre a feladatokat. Könnyebb elkezdeni, ha csak pár percről van szó, ugye? 
További hatékonyságnövelő illetve időbeosztást segítő megoldásról itt írtam. :https://csakcsinald.cafeblog.hu/2016/01/24/n/

Írj fel mindent, ami örömet okozott, az apró sikerélményeket is. Ezek összeadódnak és a sok piciből lesz egy nagy boldogságérzet. 

Ha nem megy valami, gondold végig a helyzetedet a példaképed fejével, Ő vajon mit mondana?

csakcsinaldoravecznora3

Ezeket és ezekhez hasonló öletek tárházát kaptuk Oravecz Nórától. Na és persze a nagyszerű hangulatot. Róla már írtam, de a hangulat és a workshop sikere rajtunk is múlt. Remek csapat gyűlt össze,
Igazán feltöltődik az ember egy ilyen alkalommal, mert

1. mások sikerét hallgatja, ami mindig motiváló
2. látja mások nehézségeit, problémáit, kérdéseit és egyrészt érezheti nincs egyedül, másrészt ötleteket meríthet az ő megoldásaiból.
3. kilép a komfortzónájából, mert idegenekkel beszélget (kis létszám= kötetlenebb beszélgetés)
4. hasonló gondolkodású emberekkel találkozik
5. inspirálhatjátok egymást és további közös találkozók, kezdeményezések jöhetnek létre.


Te voltál már workshopon? Kinek az előadása érdekelne?

 

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.