Fedezd fel! -Filmajánló

Fedezd fel, mennyi érték (napfény, színek, mosoly, …) vesz körül. Ne félj az új dolgoktól, ne zárkózz be. Ismerd meg, tekints rá kihívásként, amit meg kell oldanod és élvezd! Örülj, hogy élsz! Akárhány éves is vagy, még rengeteg csoda vár rád. Hiszen: 

“A végén minden jóra fordul. Ha még nem jó, akkor nincs itt a vége.”

Ez a Keleti nyugalom -Marigold hotel filmajánlója tőlem-nektek!

The-best-exotic-marigold-hotel

Nekem nagyon tetszett ez a film, ami  a lenyűgöző Indiában játszódik és 7 nyugdíjas történetét mutatja be. Egészen különböző, de szerethető karaktereket -egy kivétellel- láthatunk, akik barátokká válnak egy teljesen új környezetben. Van benne szerelmi szál, váratlan fordulatok és happy end a végén.  Vígjátéknak nem mondanám, de kifejezetten életigenlő, megmosolyogtat és feltölt. 

Mennyit számít a dolgokhoz való hozzáállásunk..

Milyen más világ India… 

Mennyire jó utazni és új dolgokat felfedezni, új ételeket megízlelni, egy idegen kultúrába csöppenni…

Mennyi minden történhet még akkor is -vagy akkor igazán? – amikor már nem számítunk rá?…

Többek között ilyen kérdések fogalmazódtak meg bennem, míg néztem a filmet. 

Egy szórakoztató film, fontos, elgondolkodtató és cseppet sem közhelyes mondatokkal az életre nézve. A fenti idézet mellett még 1-2 példa:

“Az a valódi kudarc, ha valamit nem próbálunk meg. A siker mértékegysége az, hogyan birkózunk meg a kudarccal. Soha nem adhatjuk fel. (…) De az is igaz, hogy aki nem kockáztat, az semmit nem ér el és nem lesz semmije.

“Mi értelme a házasságnak, ha semmit nem osztunk meg.”

“Mint Darwin pintyei, mi is lassan elkezdünk alkalmazkodni a környezethez. És ha ez megtörténik, Istenem, mennyi értéket fedezhetünk fel. A múltat nem hozzuk vissza azzal, ha vágyakozunk utána. Csak a jelent alakíthatjuk, miközben a múlt egyre távolodik.”

 
Nézzétek meg, érdemes!
 

 

Egy hozzászólás

  • Fáy Hanna

    Szép napot! Tetszett az ajánló. 🙂 Remélem, hogy lesz alkalmam megnézni az első részt. A más helyen is tetszett, ahogyan bemutatták, aztán kissé csalódott voltam, mikor láttam, de kiderült, hogy a második részt néztük meg… Azért kíváncsi vagyok az elsőre is. 🙂

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.