Gazdag, de balszerencsés leszek, ha ezt teszem karácsonykor?

Már vannak elképzeléseim a karácsonyt illetően. Egészen biztosan készül majd idén decemberben is mézeskalács és mákos bejgli is és valószínűleg hal is lesz az asztalon Szenteste. A karácsonyi menü további részéről egyelőre fogalmam sincs, de az a jó hír, hogy ha így készülök gazdagok és sikeresek leszünk a következő évben. Legalábbis ezt mondja a babona. Sok érdekességet  olvastam, máris elárulom, hogy tudd te is, mire készülj, hogyan nem leszel balszerencsés!

 

Érdemes tudni, hogy ha mákos vagy babos/borsós/lencsés ételt eszel karácsonykor, akkor nem leszel balszerencsés, sőt sok pénzre számíthatsz majd a következő évben, Több dolog miatt is érdemes halat enni: Ugyanúgy a gazdagság vár, ha a megtisztított hal pikkelyét a pénztárcájába teszed. Aki pedig halat eszik, az olyan ügyesen fog haladni előre a karrierjében, mint hal a vízben. 

 

Eddig oké, de van azért rossz hír is. Én legalábbis tuti nem fogok december 24-én takarítással foglalkozni. Márpedig régen ekkor a nők kitakarították és kisöpörték az egész házat, mert ha nem így tettek, akkor a hiedelem szerint az ördög beköltözik hozzájuk, mindenhova, ahol kosz maradt. Majd igyekszem a karácsonyt megelőző napokban alaposabban takarítani.., de az is lehet, hogy összebarátkozom az ördöggel. 🙂 

 

 

A fenyőfát is ezen a napon kell bevinni a lakásba a babonásoknak, mert ha esetleg előző nap a szobába kerül, akkor kapzsiságunkkal felhívjuk a gonosz szellemek figyelmét. 

Már megrendeltem egy szép, csini ruhát karácsonyra és szinte biztos, hogy ezt fogom felvenni karácsonykor. Pedig a babona szerint új ruhába bújni nem jó ötlet, sőt balszerencsés. 

Az a jó hír, hogy ha az ajtó fölé akasztunk egy  friss fagyöngyöt, akkor az majd minden ártó szellemet visszataszít. 

 

 

Eszembe se jut majd karácsony és újév között a mosás, és nem is szabad mosni. Azt mondja a babona, a vizes ruha betegséget, halált hozhat a családban.

​Még egy kicsit vissza az étkezéshez: ha már mindenki jóllakott és elhagyta az asztalt, akkor is ajánlott egy kis kenyeret hagyni az asztalon, így azt a jövőképet festhetjük magunknak, hogy mindig bőségesen lesz majd mit enni. Éjfélkor nem aludni kell, hanem almát enni, mert ez jó egészséget hoz majd. Az ünnepi abrosz pedig legyen piros, mert ez az öröm színe.

 

Na, ennyi elég is lesz, azt hiszem. Valahogy úgy vagyok én a babonákkal, mint a horoszkóppal, ami tetszik, talán megfogadom, ami nem, azzal nem foglalkozom.

Te babonás vagy?  Kívánom, hogy ne legyél balszerencsés! 

Ezt is olvasd el:

Adni jó – karácsonyi ajándékozás másképp

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.