Inspiráló nők, akiket követek a neten

Vannak olyan emberek mindannyiunk életében, akikre felnézünk, akiket szívesen követünk, elolvassuk írásaikat, megnézzük a műsoraikat, a nevük már amolyan garancia számunkra, tudjuk, hogy csak jó lehet, hiszen nagyszerűek abban, amit csinálnak. Vannak ilyen nők a számomra, akiket kedvelek, akik valami pluszt adnak nekem.

Ezek a nők nem igazán példaképek nekem, de sokak számára azok. Engem többek között ezek a nők inspirálnak:

D.Tóth Kriszta, Borbás Marcsi, Jakupcsek Gabriella 

Szeretem, ahogyan azt látom minden egyes interjúban, hogy DTK felkészült, hogy utánaolvasott, utánajárt, jól irányzott kérdései vannak és elgondolkodtatóak az írásai, nem mellesleg egy szuper csapatot fog össze és valahogy minden működik, amibe ő belevág. Rengeteg lelki erőre lehetett szüksége, amikor megírta a Jöttem, hadd lássalak című könyvét, amelyben egyes szám első személyben ír, édesanyja nevében ír. Keveredik a valóság és a fikció, de mégis személyes vonatkozású regény, amit különleges élményt ad annak, aki olvassa. Gyönyörű lett, hasonlóan a Húszezer éjszaka című könyvhöz, amit én egy kicsit talán még jobban szerettem.   

Jakupcsek Gabriella is egy végtelenül szimpatikus nő számomra. Sajnos, még nem olvastam egy könyvét sem, de rajta van a listámon. Ha csak azt az egy dolgot nézzük, ahogy felállt a kirúgása után és most újra látható a tévében, az szerintem példamutató. Azt vallja, hogy meg kell találni, amit szívesen csinál, amiben örömét leli szakmailag. Így is tett, ismét ott van a tévében egy olyan műsorban, amiben jól érzi magát. Azt nyilatkozta, hogy bátorságot és önállóságot kapott, amikor felmondtak neki. Őszintének, céltudatosnak, jól gondolkodó, erős nőnek tartom. 

Borbás Marcsit pedig imádom! Vidám, mosolygós, élvezi, amit kap az élettől. Az ízeket, az emberekkel való beszélgetést, azt is, hogy bemutathatja a magyaroknak, hogy mennyi kincset rejt az országunk. Érdekes helyeket, még érdekesebb embereket mutat be és nem csak eszik-iszik, meg kapja a sok ajándékot, ahogy azt esetleg sokan gondolják, hanem rengeteget dolgozik. Mindig pörög és szereti amit csinál, ez látszik rajta, jó őt nézni, hallgatni.

A közvetlen közelemben is többen vannak, akik nagyon szuperül megtalálták a számításaikat, megvalósították álmaikat, minden nap dolgoznak, kihívásokat állítanak maguk elé és sorra teljesítik azokat. Sikerélményekkel, büszkeséggel telnek a napjaik, mert azzal foglalkoznak, amit szeretnek. A sikerinterjúim is ilyen emberekről szólnak. (kattints fent a fülre! ) Mindenkire felnézek, akik itt az oldalomon szerepeltek, válaszoltak a kérdéseimre. Abszolút motiváló és inspiráló az ő történetük.

Csak egyetlen embert szeretnék most kiemelni, aki nem  más mint az én húgom. Nekem mindig ki kell számolnom, ő pontosan hány éves (3 év van amúgy köztünk). Úgy gondolom, míg nekem az a hihetetlen még mindig, hogy ő már jó ideje egy önálló felnőtt nő, addig számára meg az, hogy azzal foglalkozik, amit imád és ilyen jól beindult a business. Keresik, szeretik az ékszereket, amiket manapság már ő készít. (Én láttam a lakást, ahol készülnek és még csak felfordulás sincs, ezt meg nem is értem… 😀 ) Nagyon profin csinálja a marketinget, a social mediában való szereplést, és épp pár nappal ezelőtt szerepelt a Glamour lapjain az ő ékszerkészítő workshopja mint élményajándék, amellyel akár karácsonyra is meglephetjük magunkat vagy barátnőnket, anyukánkat, kolléganőnket.

Interjú, ami még a kezdeti korszakban készült: ITT

Büszke vagyok rá, mert ilyen lelkesen és ügyesen csinálja. Fel nem foghatom, hogy tud egy kézben tartani ennyi mindent! Annyi mindent beletett és beletesz a Chillearrings-be, de ezt csak így lehet és megérdemli a sikert. Kicsit ő kakukktojás volt tehát, mert nem a neten követem, de nem hagyhattam ki! Csak így tovább, Csill! 

Én nem követek influencereket, így róluk nem tudok nyilatkozni. A bloggertársaim közül pedig nem tudok egy-két embert kiemelni. Nagyon sok blogot olvasok. Egy remek csapat része vagyok a Cafeblogon. Több bloggerrel találkoztam már és barátnőm is van, akit szintén a blogolásnak köszönhetek. Nagyon sok jó blog és ügyes, lelkes blogger van, rengeteg ötlettel és okos gondolattal. Sokszor fordulok bloggertársaim írásaihoz, ha inspirációra van szükségem. 

Még kettő emberről szeretnék mesélni.

Cserháti-Herold Janka, aki hormonmentes.hu alapítója, termékenységtudat-szakértő. A youtube csatornája, igazán hiánypótló volt, amikor tavaly tavasszal elindult. Fontos információk hangzanak el a rövid videókban a testünk működéséről, fogamzásgátlókról, menstruációról és szexről. Janka mesél a legkínosabb szexuális kérdésekről, amikről senki sem beszél, de mindenkit érdekel, és teszi mindezt olyan lazán és könnyedén, hogy komolyan irigylem. A felvilágosító videói sokkal érthetőbbek és érdekesebbek mint a biológia óra és nem csak kamaszoknak szuper és fontos megnézni őket. A változás bennünk kezdődik – mondja Janka, akitől szerintem nagyszerű ötlet volt, hogy belevágott ebbe a vállalkozásába.

Még egy kicsit szex téma, de valaki olyantól, akit én személyesen is ismerek és tudom jól, hogy nem csak erről tud beszélni, sőt mi egyáltalán nem erről szoktunk beszélgetni. 

Szabó-Topor Tünde párkapcsolati szakértő, coach. 

Igen, a videóinak a témája a szex. Hiszen az emberek nagy része ezzel kapcsolatban kérdezi őt. Aztán ő mindig elmondja, hogy a legtöbb esetben nem a szexen van a hangsúly. Sokszor a megcsalás sem a szexről szól. Az önértékeléssel van gond általában vagy a kommunikáció hiánya a baj, és nincs meg a kapcsolat három alappillére: a szeretet, a tisztelet és a felelősség.  Szeretem Tünde gondolatait és azt, ahogy kevesebb, mint fél perc alatt felveszi a fonalat, átlátja a helyzetet és érdemleges tanácsot tud adni. Sőt nem is tanácsot ad ő, mert nem is ez az ő feladata, ő inkább kérdez, és rávezet, együtt lehet vele gondolkodni és együtt kibogozni a problémát, megoldást találni.

Én nem reklámozni szeretném őt, nem is láttam minden videóját, a blogját viszont mindig elolvasom. Tünde fontos dolgokról ír, mindenről, ami egy párkapcsolatban, házasságban történik és a soraival mindig egyet tudok érteni. Élmény és kikapcsolódás olvasni a blogon a valódi nők (vagy férfiak) által megosztott szextörténeteket. Számomra azért inspiráló Tünde, mert felvállalja, hogy foglalkozik a szex témával, mer beszélni a párkapcsolatok minden oldaláról. Nem bonyolultan, túlragozva vagy túl spirituálisan, nem bántva, mutogatva, okoskodva teszi mindezt. Nem ítélkezik és erre biztat másokat is, mert sosem tudhatjuk.. Tünde több különböző területen dolgozott már, rengetegen fordultak hozzá és mesélték el az ő sztorijukat. Talán már semmin sem lepődik meg… De talán én most megleptem és majd azt mondja, milyen cuki vagyok, pedig nem is (na jó, az is :))  ), csak őszinte. 

Én tényleg nagyon bírom őt is, meg azt is, amit csinál. 

Szóval inspiráló nőket soroltam. A lista pedig nem véges. Hangulatomtól függ, hogy éppen kit nézek, olvasok, hallgatok.

Az Anna and the Barbies énekesnője is csúcs például, többször rákattintok a youtube-n a dalaikra, amelyek kész motiváció-bombák. Erős egyéniség, tele energiával, irtó jó hanggal és imádom, hogy van mondanivalója és üzenete a szövegnek. Anna stílusa bátor és vagány. Interjúkat is olvastam már vele, és nagyszerű meglátásai vannak, imádom az ő élethez való hozzáállását. Naná, hogy inspiráló az ő egész lénye és ténykedése. 

Megyek is meghallgatok pár számot tőlük. És neked kik a kedvenceid? Milyen nők inspirálnak téged?

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.