Ha szeretnél karácsonyi hangulatba kerülni, ezt a könyvet olvasd el!

Hurrá, karácsony! Vagy mégsem? Van már karácsonyi hangulatod? Lesz, ha ezt elolvasod!

Van, aki egész évben ezt az ünnepet várja és van, aki nem annyira lelkesedik a karácsonyért és mindazért, ami ezzel jár.

Én úgy vagyok vele, hogy szeretem a karácsonyt, csak még nem október végén, november elején. Akkor még túl korai. Még nagyon erőltetettnek érzem, még nincs itt az ideje… Az adventi időszak környékén vagy onnantól már várom. A várakozás, a készülődés is maga jó dolog.

Mivel hangolódhatunk adventkor, hogyan készülhetünk lélekben a karácsonyra? 

Egy humoros, kedves, imádnivaló könyvvel biztos, hogy megjön az igazi karácsonyi hangulat

A címe: Szeress Karácsonykor

 

Carole Matthews az írónő, akit talán sokaknak nem kell bemutatni. Én a Csokoládéimádók diétája című könyvet olvastam ezt megelőzően tőle és nagyon tetszett. A karácsonyról szóló könyv borítója is bájos és szép, amire jó ránézni. A történet nem mindennapi. Vagy talán kicsit igen, mert minden családban vannak érdekes mozzanatok, ilyen-olyan rokonok és lehetnek váratlan fordulatok.  Életszerű ez a könyv, és ez az egyik előnye, másrészt pedig kikapcsol, szórakoztat.

Továbbá biztos, hogy megjön a karácsonyi hangulatod tőle!

 

A főszereplő, Juliet imádja a karácsonyt. A karácsonyi dalokat, az ünnepi fényeket és díszeket, a sült pulykát, a desszerteket és így tovább. Készül, pörög, tesz-vesz, miközben a családja nem könnyíti meg a dolgát. A férje például az ő szöges ellentéte, egyáltalán nem rajong a karácsonyért. A családi káosz elszabadul, Juliet próbál rendbe hozni mindent, megmenteni az ünnepet, hiszen a legfőbb vágya, hogy béke és szeretet legyen a házban karácsonykor. 

Igazából az tetszik nekem ebben a könyvben, hogy könnyen beszippant, szinte ott vagy te is a családdal, velük teázgatsz, érzed az illatokat, velük örülsz, velük izgulsz. Sok kuszaság van, vannak túlzások. De pont megfelelő a célra, amiért egy ilyen könyvet az ember a kezébe vesz. Beleéled magad az ő történetükbe -s közben a mókuskerekedből picit kiszakadhatsz-, nevethetsz a szereplőkkel vagy rajtuk, de egy-két könnycseppet is elmorzsolhatsz. 

Ha úgy gondolod, nem vagy karácsonymániás, mint a főszereplő, akkor is bátran válaszd ezt a történetet, olvasd el az adventi időszakban, mert nagyszerű hangolódás az ünnepre.

 

Mindannyian ezt szeretnénk, nem? A tökéletes karácsonyt. Lehet? Miért ne lehetne?

Itt-ott azért biztosan magadra fogsz ismerni, vagy legalább megmosolyogtatnak a sorok.

Én nagyon bírom az írónő humorát. A túlzásokat, amik leírva viccesek, mint például, hogy akkor is tojáslikőrt isznak, ha nem is igazán szeretik, mert hát karácsony van!!! És amikor azt mondja a főszereplő, hogy nem fogok sírni , akkor sem, karácsonykor, nem! – szinte mintha magamat hallanám..

Legyen a nap tökéletes. Ezt szeretném persze én is, ahogy minden nőtársam. Be kell látni, hogy fárasztó ez az ünnep, na. Hiszen, még ha szeretnénk is, nehéz kiengedni a kezünkből bármit is, szinte esélytelen legyinteni valamire, hogy ezt most kihagyom. Úgyis megcsinálod a takarítást, a főzést, az ezredik sütit, .. csomagolsz, csinibe öltözöl, mosolyogsz, és közben fáradt vagy.

Ám nem mindegy, hogy milyen fáradtság ez. Ne arra gondolj, hogy túlélni akarod a karácsonyt. Fogalmazd meg magadnak, hogy mi az, ami igazán fontos, és arról szóljon ez a szép ünnep. A fáradt testet feltölti majd a szívből jövő mosoly. 

Kezdd ezzel a regénnyel az ünnepi időszakot! Szeretni fogod és megjön a várva-várt karácsonyi hangulat, biztos vagyok benne!

Jó olvasást, jó hangolódást!

Csak csináld!

Jó olvasást! Hozd meg a hangulatod a karácsonyhoz!

Korábbi írásaim karácsonyi hangulat témában:

 

Hogyan éljük túl a karácsonyt? 3+1 tipp, hogy ne dőlj ki…

Szeress karácsonykor!

Ezekkel a filmekkel készülök a karácsonyra!

 

 

 

Mosolygós napot, kedves Olvasó! 

Véleményed bátran oszd meg velem, örülök, ha írsz nekem!

Kövess Facebookon és Instagramon is!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.