Nem a kor a lényeg!

Nem vagyok már huszonéves.. És nem egyszerű a recepciós munka. Viszont lelkes vagyok. Örömmel és szívesen tanulok. Bár kis településen lakunk, több lehetőségem is lenne:

Például felajánlottak egy kisebb szálláshelyen is munkalehetőséget, ugyanannyi a fizetés, de nem kell éjszakázni, nincs viszont fejlődési és előrelépési lehetőség.

runner-555074_1280

Nem jelentene kihívást, tartok tőle, unalmas lenne a kevesebb feladat, kevés lenne az inger, a személyes találkozás, a megoldandó ügy. Az is opció lenne, hogy otthonról dolgozzak valamit, vagy akár, hogy csak otthon legyek. Ez utóbbiak viszont nem jönnek szóba, egyszerűen nem én vagyok.

Elhangzott a minap az a mondat, hogy majd 40 után nem így fogom gondolni, és a pörgés – amit most úgy élvezek -, helyett majd a nyugira, a kevesebb felelősséggel járó munkára vágyom majd.

Egyrészt szerintem semmi nem változik a 40. év betöltésével. Bár tény, hogy nem tudhatom, de biztos vagyok benne, hogy nem kell így lennie! Azt gondolom, hogy nem a kortól függ és 40 éves és 40 éves között óriási különbség lehet!!
Továbbmegyek 60- 70 évesen is lehet valaki elszánt, lelkes, kezdhet új dolgokba, nem kell más csak a megfelelő hozzáállás.

Nem szabad feladnunk, visszafelé haladnunk, visszalépnünk, megtorpannunk. Csak mert egy kis könnyebbséget ígér az egyik lehetőség, még ne válasszuk azt. Nézzük meg a többi oldalról is, vizsgáljuk meg a saját magunk számára kitűzött cél szemszögéből. Ja, hogy nincs cél?
Na, ez a nem mindegy!!

Legyen célod !
Tűzd ki azt a reggel folyamán, hogy jól érzed ma magad. Legyen így!
Tűzz ki egyre nagyobb és nagyobb célokat!

Koncentrálj  a végeredményre, de ne feledd, hogy nem a végállomás tesz majd boldoggá, hanem az út, amin odáig eljutsz! Élvezd az utat! Használd ki a lehetőségeidet! Ne a legkönnyebbet, hanem a számodra legjobbat válaszd. Figyelj arra, hogy tudj fejlődni, mert a fejlődés fontos alappillére a boldogságodnak.

Nem a kor számít, hanem a hozzáállás!

push-ups-888024_1280

 

Szép napot! Sok sikert céljaid megvalósításához!

 

Ági

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.