Csak 3 dolog, de mindent megváltoztathat

Felkaptam a fejem a múltkor egy beszélgetésre a rádióban. Egy 91 éves bácsival beszélgettek a műsorvezetők, és szinte láttam magam előtt, ahogy tátott szájjal hallgatják őt. Nem elég, hogy ilyen szép kort megélt, de sportoló a mai napig, aki gyönyörű eredményekkel büszkélkedhet.

Aztán még jobban figyelni kezdtem, amikor kérték, mondja el az elméletét, a 3 M –ről, ami szerinte igazán számít, ami a legfontosabb az életben.

Mindenki sikeres és boldog szeretne lenni. Életünk legfőbb mozgatórugói a 91 éves sportoló szerint elgondolkodtattak és nem tehettem mást, bólogattam a felsorolásnál.

Az első pont nem meglepő:

Mozgás

Én azt mondom, teljesen mindegy, hogy mit, de kelj ki az ágyból, ne lustálkodj, csináld. Ha napi pár percet is, de mozogj. Otthon, a szabadban, csoportban, nem számít. Találd meg a kedvedre valót. Csináld. Mozgasd meg a tested, törődj vele, ne hanyagold el.


Mértékletesség

Egy nagyon fontos dolog, amit olyan nehéz néha betartani. Mert sokszor előfordul, hogy szélsőségekben gondolkodunk. Érdemes az arany középutat választani. Ezenkívül nem akarhatunk mindent. Kell tudni dönteni, választani. Ezen a ponton nekem is bőven van mit csiszolnom. Minden nap előfordul, hogy jobb megoldás is születhetett volna, mint ami mellett végül elhatároztam magam, amit kimondtam vagy amit tettem. Ugyanakkor törekszem a jó megoldásra ( egy újabb M -megoldás!!, fontos erre koncentrálnunk és nem a nehézségeket látni, a kifogásokat gyártani), ezen gondolkodom.

A kevés sem jó. Találd meg az egyensúlyt!

Ezzel pedig el is érkeztünk a következő ponthoz:

Mentalitás

Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogyan gondolkodunk. A gondolatainknak teremtő erejük van- ezt biztosan hallottad, olvastad már… Mit is jelent ez valójában? Hogy lehet negatívan hozzáállni és akkor hiába is lesz valami jó, hiába lesz valamilyen lehetőség éppen ott az orrod előtt, te akkor is csak a rosszat, a nehézséget fogod észrevenni, te el fogod szalasztani, mert akarattal vagy éppen tudat alatt, de úgy fogod alakítani. Ha pozitívan állsz az élethez, ha az apróságoknak tudsz örülni, ha tudsz szívből mosolyogni, akkor -én legalábbis hiszek abban-, hogy be tudod vonzani a jót, ugyanúgy mint a rosszat. Érdemes egy esélyt adni annak, hogy inkább a jóra a gondoljunk, hogy fogalmazzuk át és fontos, hogy ne egy távoli valamivel foglalkozzunk, hanem azzal, ami előttünk van. Azzal kapcsolatban, ami rajtunk múlik, ezt megtehetjük, sőt meg kell tennünk. Bele lehet magyarázni mindenbe mindent és annak az ellenkezőjét is. Úgy kell alakítanod az életed, hogy jól érezd magad a bőrödben, hogy előtted legyen a jövőképed is, legyenek céljaid, elképzelésed amellett, hogy élvezed a jelent, és mindig tudj belenézni a tükörbe. Vannak nehézségek mindenki életében, vannak olyan döntések, amiket iszonyú nehéz meghozni, de mindig-mindig a megoldásra kell koncentrálni, picit előre is nézni, és ha úgy tetszik a kisebb rosszat választani. Pozitívan hozzáállni legyen bármiről is szó.

Mi a véleményed? 

Oszd meg velem, mi az a 3 dolog, ami számodra a legfontosabb!

Olvasd el ezeket is:

“Vagy csinálod normálisan, vagy nem kell járni” – Interjú a személyi edzővel sikerének hátteréről

Készülj fel! Adok egy varázspálcát, hogy megváltoztathasd a hangulatodat!

Azt gondolod, szerencsés vagyok? Te is lehetsz olyan, mint én!

Egy hozzászólás

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.