Te melyiket választanád?

 20151118_183431.jpg

Egy a fontos: a forró csoki is csak abban a pár percben az igazi, amíg még forró!

Szemléld meg, gyönyörködj benne, hajolj felé és szagolj bele, majd lassan kortyolva élvezd az ízét! Ne törődj mással! Nem számít, előtte hogyan döntöttél! 

Mert amikor forró csokit rendelsz, kiválaszthatod az ízesítést. Kérhetsz rá tejszínhabot, csokiöntetet, karamellt, mogyoródarabot, pillecukrot, … Eldöntheted, hogy kanállal, szívószállal, vagy a pohárból kortyolod. …

És így van ez az életben bármivel :

  • A villamoson belemerülhetsz a könyvedbe vagy gyönyörködhetsz a város épületeiben vagy lehet, hogy a szembenülő ülésen lévővel egymásra mosolyogtok.

  • Rohanhatsz a megbeszélt találkozóra vagy megállhatsz egy percre és érezheted, ahogy a friss, hűvös, de egyáltalán nem hideg levegő eléri arcodat, ahogy a hajadba kap a szél. Élvezheted a fényeket, a nyüzsgő város hangját vagy épp a belső gondolataidat, mit sem törődve a zajjal.

  • Morcoskodhatsz, mert megint munkanap van vagy mosolyoghatsz, mert van munkád, mert finom, meleg kávéval indult a reggel, mert volt helyed a metrón és még annyi minden miatt…

  • Elfordíthatod a fejed vagy fogadhatod kedvesen a bókot.

  • Kérdőre vonhatod a Párodat, végighallgathatod nem figyelve a válaszokat vagy megköszönheted, hogy van.

  • Panaszkodhatsz és gyötörheted magadat, amiért egyedül élsz vagy élvezheted és közben elképzelheted, hogy milyen lesz majd Ő, aki melletted lesz, aztán ne felejtsd el észrevenni és értékelni Őt, mikor megérkezik. 

 

Az élet csupa döntés.

A döntésed nem mindig jó. Lehet, hogy legközelebb más ízesítést választanál. Megteheted.

Csak élvezd mindig az adott pillanatot. Ne törődj azzal, hogy lehetett volna másképp -talán majd máskor, máshogyan döntesz! Mert megteheted.

Csak csináld! De közben olykor állj meg. Láss! Éld át! Érezd! Élvezd! Mert a MOST, az
most van és senki nem tudja tőled elvenni. Csak TE saját magadtól, ha másképp döntesz.

Értékeld saját magadat, érezd, hogy benne vagy a körforgásban, része vagy valaminek. TE döntesz a saját sorsodról, az életedről.

Úgy, hogy döntesz a MOST-ról!20151118_183403.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 Írta: Deák-Ember Ágnes

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.