5 pontban arról, miért is jó napi 15 perc mozgás

Úgy vettem észre, bejönnek nekem ezek a 30 napos kihívások, tudom tartani őket, van, ami motivál napról – napra és ez klassz!
Nemrég 30 napos edzés kihívásba kezdtem. Bár napi 15 perc mozgás nem is igazán kihívás!

 

Napi 15 perc mozgásról van szó. Nem hangzik soknak, de pont jó, több szempontból is. Nem fogyni akarok, hanem erősödni, fittebb lenni, formásabb lenni és leginkább rendszerességet vinni az életembe. Élvezem a 15 perces edzéseket, minden nap várom őket!  Azt mondják, ha naponta végzel valamit minimum 21 napon keresztül, akkor rutinná válik számodra, szóval ezt is várom a 30 napos kihívástól. A 17. napnál tartok éppen és kitartóan csinálom tovább!

 

Elmondom, mi a célom és miért tartom jónak a napi 15 perces edzéseket tartalmazó kihívást:

 

  • NINCS KIFOGÁS

Nem lehet kifogásom, nem mondhatom, hogy nem fért bele a napomba 15 perc mozgás. Egy nap mindenkinek 24 órából áll. Nem több, nem kevesebb. A kihívás során sem lehet hosszabbítani, az aznapra szóló edzés linkje adott napon éjfélig érvényes, aztán lejár. (lehet pótolni, ha  valami közbejön, 3 mentőövet találtak ki erre, de ezekkel nem szeretnék élni) Ez nagyon tetszik, így nem lehet halogatni! Teljesen mindegy, hogy reggel vagy délután, de aznap meg kell csinálni az edzést!

 

  • NEM ADOM FEL!

Mivel csak 15 perc, ennyit simán ki lehet bírni, teljesen kezdőként is. (én is az vagyok, de a hatéves kisfiam is velem nyomja az edzéseket általában) Amúgy egyáltalán nem érzem kevésnek, teljesen átmozgat, érzem, van izomlázam is másnap. Erősít, észreveszem a fejlődést. Jobb a közérzetem, fittebbnek érzem magam. A bemelegítés és nyújtás közötti pár perces edzést mosolyogva is végig lehet csinálni! Szimpatikus a lány, aki bemutatja és végzi velem (velünk) a feladatokat. Tetszik továbbá, hogy teljesen jól felépítettek az edzések, váltakoznak a különböző testrészekre fókuszáló kihívások a teljes testet erősítő edzésekkel illetve egy héten egyszer csak nyújtás van 15 percig. Nagyon örülök, hogy belevágtam! A napi edzések során is, ahogy a kihívás egészére a kulcsmondatom: nem adom fel, meg tudom csinálni!

 

  • CÉL

Mindig jobban érzi magát az ember, ha van egy (több) célja.  Tudnunk kell kitalálni magunknak kisebb-nagyobb célokat, hogy aztán boldogon könyveljük el teljesített pontként, sikerélményként. Az én célom a kihívással a rendszeresség. Hosszútávon azt szeretném elérni, hogy a mozgás része legyen az életemnek. Jó érzés minden nap pipálni és egyre közelebb érni a célhoz, ami elsőként az, hogy teljesítsem a kihívást, másodsorban pedig, hogy folytassam utána is az edzéseket!

 

  • PLUSZ

A mozgás mellett nagyon fontos az étkezésre is odafigyelni. Szorosan összefügg ugyanis a kettő, sőt az alakformálás sikeressége legalább 80 %-ban a helyes táplálkozáson múlik. Van még mit javítanom, mert nagyon szeretek enni, de tény, hogy mióta elkezdtem a kihívást, jobban odafigyelek. Nem számolom a kalóriákat, de kevesebbet eszem. Több tojást eszem, kevesebb kenyeret, csokit szinte egyáltalán nem vagy csak egy kevés étcsokit. Ám nem a lemondásokról szól a megfelelő étkezés, több odafigyeléssel ugyanúgy ehetünk desszertet is, csak érdemes nekünk elkészíteni – sok-sok gyümölcsből lehetőleg liszt és cukormentesen.

  • NEM CSAK CSINÁLOM!

Na ez érdekesen hangzik ezen a blogon! 🙂 Ám fontosnak tartom, amit az edzéseket tartó lány a buzdító e-mailekben és motivációs videóiban hangoztat nekünk, hogy nem lehet másképp csinálni, csak úgy, hogy tényleg igazán akarjuk! Nem lehet fél gőzzel, de még 99, 9 %-osan sem, csakis akkor működik a dolog, ha 100%-osan odatesszük magunkat. Minden nap megnyitjuk a videókat, minden nap felállunk a kanapéról és teszünk érte. Hogy miért? Nem csak azért, hogy csinosabbak legyünk, hanem hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben, több önbizalmunk legyen és tudjuk, bármire képesek vagyunk, ha igazán akarjuk, meg tudjuk csinálni! Igen, én hiszem, hogy ilyen kis dolgokkal kezdődnek a nagy dolgok!

 

Meg tudom csinálni!

és TE is!

Csatlakozz te is ingyenesen a 30 napos kihíváshoz, élvezni fogod az edzéseket Szászhegyessy Zitával! 😉 

 

Csak csináld! 

 

Mozgás csapatban vagy egyedül mindig klassz élmény!

Ezeket is olvasd el:

Legális drog, interjú Tündével a futásról

Amikor tudom, mit akarok

 

Mosolygós napot, kedves Olvasó! 

Véleményed bátran oszd meg velem, örülök, ha írsz nekem!

Kövess Facebookon és Instagramon is!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.