Ne tedd!

zart_ajto.jpgJanuárban sokan megfogadják, mit tesznek majd idén és milyenek lesznek. Most azt gyűjtöttem össze, mire figyelj, mi az, amit ne tegyél!

-> Agyalni és aggodalmaskodni — NE TEDD!

Érdemes-e? Elég az idő rá? Válaszol majd? és így tovább…, kattog a fejedben a sok kérdés. Lehet, hogy igen. Lehet, hogy nem. Sosem derül ki, ha meg sem próbálod. Ne agyalj a hogyan-on, a folytatáson, ha valamit el akarsz érni, ha valamit élvezettel teszel és tudod, ez az, amit akarsz, csak csináld! 

-> Kifogások — NE TEDD!

– Légy tudatában, ki vagy és mit akarsz. Aztán élj a lehetőségeiddel! Ragadd meg őket!  Mi van, ha zárva van egy ajtó? Keress egy másikat! Ne várd, hogy az öledbe pottyanjanak a dolgok, tegyél értük.

“Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást.” (Stephen Dolly)

-> Mások hibáztatása — NE TEDD!

– Ismerd fel az előjeleit a rossz kedvnek, csípd el és vess véget a morcosságnak. És ha te bal lábbal is keltél, mások kedvét ne vedd el, ne bánts meg másokat azzal, hogy őket hibáztatod ok nélkül. A saját hozzáállásodat változtasd meg!

-> Több dologgal foglalkozni egyszerre NE TEDD!

– Számtalan példa mutatja, hogy nem jó egyszerre több dolgot tenni, kézbe venni, mindenbe csak belekapni… Egyszerre egy feladatra koncentrálj! Végezd el! Aztán jöhet a következő! Ne légy türelmetlen. Ne stresszelj! 

-> Panaszkodás — NE TEDD! 

Nekem úgy sem sikerül. Semmi sem jó. Úgy sem találok….. Fejezd be a panaszkodást. Aki keres, az talál! Megint csak hozzáállás kérdése az egész. Változtasd pozitívra a mondataidat. Sőt a gondolataidat! Nem kell, hogy elképzeld hogyan sikerül majd, csak a végeredményt lásd magad előtt! Sikerül majd!

Az a feladatod, hogy meghatározd az álmod, elképzeld a végeredményt, és kövesd a megérzéseidet és ösztöneidet. (Mike Dooley)

-> Másokkal foglalkozni — NE TEDD! 

Egyrészt: Csak TE tudod mi jó neked! Így hát ne foglalkozz azzal, ha mások azt mondják: nem tudod megcsinálni, ezt nem lehet, stb. Ne foglalkozz velük, -még akkor sem (és ez különösen nehéz tud lenni) ha egész közeli hozzátartozó szajkózza neked.
Másrészt: Ne szólj bele mások életébe. Ez is nehéz, de úgy sem tudsz változtatni valamin, ha az a másik nem akarja. Gondolj arra: semmi közöd hozzá. Az ő döntése. Mindenki a saját életéről dönt. 

csakcsinald-sziv.jpg

 

Képek forrása : pinterest.com/etsy.com

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.