Ezt tedd, amíg megiszod a kávéd!

Kell olykor egy kis kávészünet. Amikor legalább egy elfogyasztott kávé erejéig nem nézel rá a telefonodra. Amikor kizárod a belső gondolatokat. Amikor becsukod a szemed és a nap felé fordítod az arcod és amíg kortyolod a kávéd, élvezed a csendet.

Kellett már ez az igazi tavaszi napfény! 

A nap, aminek már nem csak fénye, de ereje is van. Simogatja az arcom a melege, a szél pedig összekócolja a hajamat.

Ma egy pólóban ültem a teraszon, amíg megittam a kávémat. Tudod mit tettem közben?

Hallgattam a szél hangját.

Igen, a szélnek van hangja. Szeretem.

Nemrég egy játék során – Noszvajon a Meseúton- az volt a feladat, számold össze hány hangot hallasz. Sajnos egy forgalmas út mellett áll a templom, ahol ez a kihívás várt ránk, de azért büszkén soroltunk mennyi mindent figyeltünk meg az autók zaján túl.

Kevés olyan pillanat adódik, amikor az ember ki tud kapcsolni.

Kevés az olyan perc, amikor nem gondolkodom valamin.

Ma arra jöttem rá, ez is olyan dolog, mint sok minden más, hogy csak elkezdeni nehéz. Mert persze, hogy a telefonommal mentem ki a teraszra. De aztán letettem. A szememet becsuktam és a nap melegére figyeltem és először akarattal, de nem gondoltam semmire. Aztán már ment magától.

Csak pár perc volt. De annál többet jelentett.

Hogyan tudsz néha te is kikapcsolni?

-Sétálj a fák között

Egyik láb a másik után, csak a lépéseidre koncentrálj, aztán gyönyörködj a fák erejében, büszke tartásukban, szerteágazó ágaiban, figyeld meg, milyen sok különböző zöld szín van, menj közel, érintsd meg a törzsét, képzeld el, ahogy az ágak, levelek beszélnek,…  Észrevetted már, hogy eső után a napfényben olyan mintha csillogó ékszereket vennének fel a növények?

Árnyékjáték

Nem vicces, amikor hirtelen hosszú lábú óriások leszünk hatalmas kezekkel, vagy hogy milyen pici a fejünk a testünkhöz képest? Persze csak ha észreveszed.. Különleges fotókat is készíthetünk akár a lakásban is fény-árnyék témában.

Nincs a közelben erdő? Sétálj a parkban! Ne legyen kifogás! #csakcsináld

-Virágok között

Vegyél tulipánt vagy a kedvenc virágodat az asztalra, akár a lakás több helyiségébe is, örömmel tölt majd el, ha rápillantasz a színes csokorra, de egy-egy szál is szép és hangulatos lehet! Vedd észre a hóvirágot és a tavaszi virágok növekedését a kertben és hogy hogyan fordulnak ők is a nap felé, ne menj el mellettük!

– Verseny

Futóverseny hazáig, mondjuk ha még nem süt olyan melegen a nap vagy nem öltöztél túl..

Számolósdi – ki számol meg több virágot/ bogarat/autót/biciklit egy adott útszakaszon.

Játszani jó! Felnőttként is lehet. Miért ne?

Legyen tavaszi hangulat odabent is!

Biztosan te is tudod folytatni a sort.

Egy-egy ilyen játék vagy kikapcsolódás csak pár percről szól, nagyjából annyi, míg megiszod a kávédat. Este viszont könnyen tudsz majd válaszolni a kérdésre: mi volt a legjobb a mai napban?

Te is gyűjtsd össze a nap végén a fontos, különleges, az egyszerű, de nagyszerű pillanatokat, amik mosolyt csaltak az arcodra, amikért hálás vagy!  ( #mindennapraegymosoly – keresd a Csak csináld magadért Facebook/Insta oldalon a napi bejegyzéseket a motivációért vagy csak úgy! ) 

Hidd el, érdemes pár percre kikapcsolni. Azonnali feltöltődést eredményez és emlékezetes lesz hosszú időre. Mert az apró dolgok számítanak. Azok számítanak igazán.

Például a napfény felé fordítani az arcod becsukott szemmel…, amíg megiszod a kávéd. Vagy egy picit tovább.

“Fordítsd az arcodat a nap felé és minden árnyék mögéd kerül.”

(Helen Keller)

Vegyél részt te is a 30 napos kihívásban, oszd meg a Facebook vagy az Insta oldalamon a #napipozitiv pillanataidat!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.