Mit jelent nekem a blogolás? – Vendégposzt

Ilyen még nem volt, de mindig is terveztem. Mostantól alkalmanként vendégposztokat is láthattok a blogon. Megkérdeztem ugyanis bloggertársaimat, mi az, amit “csak csinálnak”, vagyis örömmel teszik, azért csinálják, mert élvezik. 
Elsőként Kisházi Judit, bloggertársam ( https://lelekhajnal.cafeblog.hu/ és  https://ambrozia.cafeblog.hu/ ) írását láthatjátok.  Olvassátok el, pontosan mit is jelent számára a blogolás. 

Köszönöm, Judit, hogy ilyen jól összefoglaltad.

 

Mit jelent nekem a blogolás?

írta: Kisházi Judit

 

A blogolás üzenet. Tőlem, Neked. A világnak, bárkinek. Nem volt még kor, melyben ennyire könnyű lett volna megszólítani idegen tömegeket úgy, hogy az ne tolakodás legyen. Hiszen kényszeríteni senkit nem lehet, hogy rákattintson egy-egy bejegyzésre. Így e felől nyugodt vagyok, mert kéretlenül nem szeretem osztani az észt. De véleményem azért van. S aki kíváncsi rá, ráakad. Aki pedig keresi, megtalálja. Könnyen és gyorsan. Ugye, hogy egyszerű?

A blogolás kapcsolat. Egy jó kattintás jó helyen és azt látod, hogy nem vagy egydül a problémáiddal. Láthatod, hogy bár sokan vagyunk sokfélék, nem vagy egyedül a világban. Barátságok születtek már így és emberek vígasztalták már egymást a soraikon át teljesen spontán módon.  Őszintén  önzetlenül.

A blogolás kihívás. Töprengeni és filózni, hogy mivel lepd meg legközelebb az olvasóidat, mi az, amit éppen a leginkább át tudsz érezni, s ez által hitelesen tudod közvetíteni, s nem csak összecsapni valamit, csak azért, hogy kerüljön rendszeres bejegyzés a blogra.

A blogolás nehéz. Amikor érzed a késztetést, de csak ülsz a gép előtt és görgeted a facebook-ot, vagy a kedvenc oldalaid, mert nincs meg az az utolsó, de legfontosabb lökés, amikor az ihlet tényleg megszáll, és a kusza gondolataid értelmes egésszé tudod rendezni a szerkesztőben, majd útjára bocsájtani az emberek felé.

A blogolás öröm. Látni egy kész bejegyzést, mely másoknak is tetszik. Egy bejegyzést, melyben minden kép, idézet és gondolatjel a helyén van. A harmónia és a mondanivaló lényege pedig ott tükröződik a sorok között, s ezt megérzik az olvasók is.

A blogolás egyéniség. Szárnyalhat a kreativitás, mert belőled csak egy van, s gondolataidat más nem tudja formába önteni. Már mindent megírtak? Ugyan, dehogy! Talán már mindenről írtak, de ez nem ugyanaz! Ebben változó és változatos világban kellenek az igaz, friss gondolatok!

A blogolás életérzés. Ülni a teraszon a jó időben, vagy kuckózni a kanapén, mikor hideg van, és hűs, vagy meleg italt kortyolgatni, s közben érezni, hogy nyomot hagysz a világban és valamit Te is hozzáteszel a nagy egészhez.

A blogolás bátorság. Személyes bejegyzéseknél saját, mély, és sokszor intim pillanatokba, érzelmekbe engedünk bepillantást vadidegeneknek, s vállaljuk azt, hogy erre akár kritikát is kaphatunk.

A blogolás orvosság a léleknek. Kiírni magunkból fájdalmunkat, problémáinkat, minket foglalkoztató gondolatainkat mérhetően, pszichológiailag bizonyítottan jó hatással van az érzelmi életre és segít a feldolgozásukban.

A blogolás szabadság. Eldönhetem mikor, miről írok, s bár mások ugyanúgy élhetnek véleményük szabadságával valamilyen válaszreakcióban, senki nem szólhat bele a témaválasztásaimba, sem annak hangvételébe. Ezt mind én döntöm el.

A blogolás bármi lehet. Csak rajtunk áll mivel ruházzuk fel.

 

being-a-blogger_zpsygw0weef.jpg-original

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.