Megszoksz vagy megszöksz? Az új év szóljon az új lehetőségről!

A mondásokban van igazság, ám úgy vélem a megszokni és a megszökni mellett van még egy harmadik, egy új lehetőségünk: kihozni a helyzetből a maximumot, és jól érezni magad ott, ahol vagy! Jön az új év, változtass!

Ezt is olvasd el: Két legjobb dolog az életben, amihez nem kell más csak TE!

Olvasok egy könyvet, az autista szereplő kicsit másképp látja a világot, mint én vagy te, de elgondolkodtató a hozzáállása. Azt meséli az egyik fejezetben, hogy ő nem vesz képeket a falra, inkább fizet időnként egy belépőjegyért egy galériába. Azzal indokolja, hogy ami mindig ott van a látókörünkben, az nem sokáig nyújt valódi élvezetet, örömöt, mert megszokjuk. 

Érdekes. Bár szerintem ez a megállapítás máris nem állja meg a helyét akkor, ha azt a festményt mi magunk készítettük vagy valaki olyantól kaptuk, aki fontos nekünk. Akkor már plusz értéke van, eszmei értéke, érzések kapcsolódnak hozzá. Mondjuk ez a férfi főszereplő az érzelmi kifejezésével is igencsak hadilábon áll, mindenesetre vicces olvasni a Rosie-projektet. Egy kérdőív alapján tökéletes feleséget találni? Rosie kb egy pontnak, elvárásnak sem felel meg, mégis nagyon jól érzik magukat egymás társaságában… Hát, van ez így. 

A szokatlan az jó, én legalábbis imádom. Sokszor elgondolkodom arról, hogy én és a hozzám hasonlóan viselkedők az őrültek, és a többiek a normálisak vagy épp fordítva? 

Én vagyok őrült?

Képzeld el a jelenetet, ahogy az utolsó karácsonyfára való díszt, ami egy füzér tele színes csengőkkel, fogom és a nyakamba akasztom. A családom ott állt mellettem így láthatta, ahogy valóban megtörtént. 

Mint egy pulya – mondta nevetve anyósom. 

(Szabolcs megyei nyelvjárás, azt jelenti gyerek :)) 

Én megvontam a vállam és táncoltam nyakamban a díszekkel, hogy még hangosabb legyen a  csilingelés. 

Mosolyogsz már, de fogalmad sincs, mit akarok kínozni ebből az egészből, ugye? 

Azt, hogy megint beállhatunk a sorba és szidhatjuk az egész évet… 

Nem mondom, hogy király volt, mert nem volt az, de volt elég klassz dolog is 2020-ban. 

Mert együtt lehettünk még többet azokkal, akiket szeretünk, akikkel tudunk együtt nevetni, akikkel vagy akik mellett táncra perdülhetünk, mert merünk önmagunk lenni. 

Ha nem érzed magad jól otthon, jól a saját bőrödbem, akkor igazából nem 2020-al van baj, hanem azt kell  mondjam, hogy neked kell változtatnod valamin. 

Kívánom, hogy legyen 2021 olyan, amilyennek szeretnéd. 

Legyen a te éved, valósítsd meg minden kisebb nagyobb célodat! 

Csak csináld – magadért!

Nagyon boldog, sikerekben gazdag, mosolygós új évet kívánok!

Mosolygós napot, kedves Olvasó! 

Véleményed bátran oszd meg velem, örülök, ha írsz nekem!

Kövess Facebookon és Instagramon is!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.