Kéket, zöldet, bordót, feketét? Szemüveges lettem én…

Amikor elmentem egy látásvizsgálatra az optikába, és próbálgatni kezdtem a szemüvegkereteket, még egyáltalán nem vettem komolyan. Szemüveg? Nekem? Nem hittem el, hogy tényleg szükségem lesz rá, pedig sejthető volt…

Nagyon kedvesek voltak az optikában és végtelen türelmesek.
Itt írtam a vizsgálatról, illetve arról, miért szükséges nekem szemüveg, hiába nem vagyok még 40 és miben fog segíteni. Sajnos, ez jellemző a mai társadalomra, sokkal hamarabb elveszíti a rugalmasságát a szem, az életvitelünknek, azaz a rengeteg monitor és telefon előtt töltött időnek köszönhetően…

Rengeteg keretet felpróbáltam. Először rábíztam magam az ott dolgozókra. Aztán bátrabb lettem és elhangzott az elképzelésem: Műanyagkeretes legyen és fekete színű. Megnéztem, de magamon egyáltalán nem tetszett.

Aztán nézzük meg az átlátszó vagy világos színű kereteket. Na, ezeket egyből kilőttük. Nekem kell a szín.

Legyen színes? Jól állt egy sötétkék keret, sokáig őrizgettem a “jó” kupacban, tetszett egy bordó is, meg annak a formája is, amelyikben volt egy zöld csík.

Hiába tetszett másokon, a fekete műanyagkeret túl markáns, túl karakteres volt számomra. A színesekről is végül azért mondtam le, mert elsőre annyi lenne a célom, hogy minél hamarabb megbarátkozzak a szemüveggel, hogy hordjam, hogy szokjam, hogy szeressem. És azért az is fontos volt számomra, hogy ne változtasson meg, úgy értem, ha belenézek a tükörbe, vagy valaki rám, akkor ne egy szemüveget lásson. Engem lásson. A szememet, a mosolyomat.

Apukám mondjuk azt mondja, hogy nem az a lényeg, hogy a szemüveg jól álljon…, de azért az is, na!
Végül egy egyszerűbb, fémkeretes szemüveget választottam. Fekete a széle a keretnek, de nem túl markáns, nem vastag, hanem kis szolid. Úgy éreztem, ezt könnyen (könnyebben) meg tudom majd szokni magamon. Jól éreztem magam benne. Igazából csak ebben. Tetszett. Ő lett.

Azért írom ezt a posztot, mert nem minden, hogy elképzelsz valamit…, lehet totál másképp fog történni…

Lehet, hogy szeretnéd, hogy jó lenne, de rájössz, hogy NEKED mégsem az igazi, nem a megfelelő.

Lehet, hogy tetszik, de NEKED nem “ő” lesz a jó, hanem a másik.

TE vagy a lényeg, nem mások, nem a divat, nem szabad ragaszkodni az elképzeléshez, ha a valóság mást mutat, ha jobb lesz úgy, ha mást választasz, másként döntesz.

A lényeg, hogy TE jól érezd magad.

Még egy szemüveg esetén is.

Íme, ilyen a szemüveges énem:

(remélem, a mosolyt látod először 🙂 Mosolyogj te is! 😉 )

Éééés ez így van! :

Mosolygós napot, kedves Olvasó! 

Véleményed bátran oszd meg velem, örülök, ha írsz nekem!

Kövess Facebookon és Instagramon is!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.