Indulj nulla elvárással!

Ha a reggel másképp indul, mint tervezted, mint szeretnéd, akkor rossz lesz a napod vagy felülemelkedsz rajta? Ha kihűlt a kávéd és hidegen kell innod (megint), akkor mérges leszel, vagy örülsz, hogy ihatsz egyet? Ha nem száradt meg a ruhád, amit fel akartál venni, zsörtölődsz, vagy inkább arra gondolsz, de jó, hogy választhatsz másikat?
Ha esik az eső, morogsz, vagy nem törődsz vele?


Ne engedd
, hogy valami apróság elrontsa  kedvedet. Ne engedd, hogy elszúrja a programodat. Esőben is indulj el, menj! Ahogyan az esőcseppek a végigcsorognak a szélvédőn, úgy halad az élet is. Csendesen, vagy hevesen.

Nem áll meg az élet. Te se állj meg. 

 

Ha már ott vagy, élvezed a percet, vagy minden apró hibát kiszúrsz és a szádat húzod?

Gondoltál már arra, hogy el kell felejteni az elvárásokat?! Ideje azzal foglalkozni, amit kaptál. Annak örülni, ami ott van előtted. 

Nézz előre. Sohase hátra. De a legfontosabb, hogy használd ki az adott napot, órát, percet!

Vedd észre a jót! Örülj neki!

Sose engedd, hogy a jelen túllépjen rajtad. Ne hagyd, hogy az élet kifolyjon az ujjaid közül, mint a homok. Élj! Érted? Élj! Ne hallgass azokra a kishitűekre, akik a jelent zálogként adják a holnapért. A jelen a tiéd, barátom. Becsüld meg!

(Alkyoni Papadaki)

Nézheted az esőcseppeket és törölgetheted a könnyedet, sírhatsz a múlt miatt. Sírj, ha úgy érzed, kell. De aztán szedd össze magad, légy erős. Letörhet az eső, lehet rossz a kedved. De aztán vedd észre magad. Emeld fel a fejed és mosolyogj, mert ez csak eső. Nem lehet akadály. 
Ne mondd, hogy majd holnap. Csináld, indulj el ma! 

Ne járj fel és alá savanyú arccal, mintha szüntelenül valami szerencsétlenségre várnál! Gondolj azokra a jó dolgokra, amelyek előtted állnak, és ne engedd, hogy észrevétlenül elhaladjanak melletted! (Ben Carson)

Eláll majd az eső és kisüt a nap, mert a felhők felett pedig mindig kék az ég! Bánkódhatsz amiatt, hogy milyen nehéz és nem tudod, hogyan és mikor sikerül végre már… de tudnod kell, az, hogy meghoztál egy döntést, ez a legfontosabb lépés, megvan a jó irány. Ne engedd, hogy elvegye az eső vagy bármi más a kedvedet, haladj tovább az utadon. Ne engedd, hogy letörjön vagy letörjenek.

Táncolj az esőben! 🙂


A hozzáállásodat bármikor megváltoztathatod
. Ha esik, te csak húzd fel a vicces gumicsizmát, vegyél kezedbe egy színes esernyőt, vagy csak húzd a fejedbe a kapucnit és szaladj. Igen, lépj bele, ugorj bele a pocsolyába! 

Pont mint gyermekként. A kisgyerekektől rengeteget tanulhatunk. (Tanulj tőlük címmel írtam egy bejegyzést, olvasd el ITT) Például a legfontosabbat: ÉLVEZD A JELENT!

 

” … minden nap esélyed van nagy levegőt venni, lerúgni a cipődet és táncra perdülni, … szabadon, gátlások nélkül élni és annyit nevetni, annyira örülni, amennyire csak tőled telik.” (Oprah Winfrey)

 

 

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.