Karácsony előtt

Hamarosan itt a karácsony. Az adventi naptár szépen jelzi, hogy bizony már kevesebb mint 2 hét van addig.
Hajlamosak vagyunk túlizgulni, túlpörögni az elkövetkezendő napokat.

Sokaknál jellemző, hogy karácsony előtt 1-2 nappal, vagy éppen még 24-én mászkálnak ajándékok után. Sütés -főzés után hullafáradtan kidőlnek Szenteste. 

Pedig pont nem ez a lényeg. Nem a rohanás. Nem a kapkodás. Nem a pepecselés egyedül a konyhában, míg mindenki a szobában pihen.
Persze szeretnéd, hogy minden tökéletes legyen. De ha jobban belegondolsz, mi is a legfontosabb? A nyugalom. A békesség. A meghittség. A lelassítás. Az egymásra figyelés. Az, hogy együtt legyünk. Együtt a család. 

Vagyis igenis ott a helyed a többiek mellett neked is drága Anyukatársam, vagy kedves Feleség és leendő Anyuka! Legyél ott a karácsonyfa díszítésnél, töltsd együtt a családdal a napot, az estét, könnyed beszélgetéssel, finom falatok, csendes, szép zene mellett. Élvezzétek. Figyeljétek a csillogást, de ne csak a díszeken, hanem egymás szemében is. Adjatok időt magatoknak: legyen várakozás, megállás, meghittség, kedves ajándékozás. Sok köszönöm és sok öröm.

csakkaracsony1.jpgcsakkaracsony.jpg
Élvezd a Karácsonyt. A maga teljes szépségében. A szeretet ünnepe. Töltsd együtt a szeretteiddel!

Nézd meg ezt az édes videót 


Ha még az izgulós fázisban vagy és nem tudod hogyan lesz minden kész, íme néhány tipp, ami segíthet stresszmentesebben megélni a Karácsonyt:

Most még van idő. Ülj le nyugodtan, szedd össze a gondolataidat és írj listát:

   – ajándék: Ha nem sikerült kitalálni még valakinek ajándékot, kérdezd meg, mit szeretne, biztosan van mindenki számára olyan, aminek örülne. Tudatos indulj ajándékot venni – ezzel időt és energiát spórolsz, hiszen már bárhova is mész, tömegre kell számítani. 
Házi készítésű ajándékra is van időd, és biztosan értékelik majd a szívvel-lélekkel készített bonbont, vagy lekvárt, szép dobozba rejtett mézeseket vagy fürdőgolyót és így tovább.  

   – nagytakarítás: Ha kell, szelektálj a ház körüli teendőkből, mi az, amit muszáj elvégezni, mi az, ami jó lenne, ha meglenne, stb. Törekedj rá, hogy minden meglegyen, amit elterveztél. Időben kezd el. Utolsó napra csak végső simítások maradjanak. Például a szépen megterített asztal. Jusson eszedbe, nem a csilli-villi rendtől lesztek boldogabbak, nem az ragad majd meg az emlékezetetekben.

   – előkészület: Ellenőrizzétek előre az égősort és hogy van -e otthon szaloncukor -akasztó. Figyelj rá, hogy legyen otthon csomagolópapír és cellux. Szerezd be lassan a hozzávalókat a sütikhez, a menühöz. Amit tudsz, készíts el előre, a hűtőben állhat a kész desszert vagy a főétel, amit már csak a sütőbe kell betolni. Ne a konyhában töltsd a 24-e nagy részét. 


Aztán végy egy nagy levegőt Szenteste reggelén (vagy legkésőbb sötétedéskor) és fújd ki. Amit tudtál, megtettél! Minden úgy jó, ahogy van. Hiszen együtt vagytok!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.