Újratervezés

Előző bejegyzésemben a Boldogságterv c. könyvről szólt. Gretchen az írónő 1 teljes évet szánt arra, hogy jobban megfigyelje magát és javítson a szokásain. Jobb és boldogabb akart lenni. Ő akarta irányítani az életét. Ehhez fogadalmakra volt szükség és elhatározásokra. Aztán ezek betartására.

„Talán nem váltam tökéletessé, de az elhatározásaim segítségével jobb lettem, és minél inkább betartottam a fogadalmaimat, annál boldogabbnak éreztem magam.”

Egyszerűen hangzik..

Gondoltam belevágok, de másképp: egy hónapot tűztem ki magamnak. Egy hónapba akartam sűríteni Gretchen pontjai közül a számomra legfontosabbakat.

Azt gondoltam, hogy gyorsan még szeptember előtt kell „összeszednem magam” Az írónő januárra szánt fogadalmaival mindenképp foglalkozni akartam.

JANUÁR: Növeld az energiád! -> Életerő

 • -> Feküdj le korábban!
 • -> Mozogj rendszeresen!
 • -> Dobd ki, rámold el, rendezd át!
 • -> Oldj meg egy kínos ügyet!
 • -> Légy energikusabb!

A házassággal kapcsolatos gondolatai, elhatározásai szintén a fejemben voltak és próbáltam rájuk figyelni, gyakorolni.

 • FEBRUÁR: Gondolj a szerelemre -> Házasság
 • -> Ne zsörtölődj!
 • -> Ne várj dicséretet, se elismerést!
 • -> Vitázz okosan!
 • -> Semmi siránkozás!
 • -> Mutasd ki a szereteted!


Ezenkívül még egyéb területek, melyeket szerettem volna (melyekre ő más-más hónapot jelölt ki) : Időt teremteni, gyakrabban dicsérni, törődni a barátokkal, jelen lenni, jól és gyorsan dolgozni, hálanaplót vezetni, hobbit választani, időt szánni a feladatokra, esetleg meditálni…

Azt hiszem már sejthető, hogy mi lett belőle…

Egy fontos pontot nem vettem számításba, amit rengeteg könyv nagy, vastag betűkkel kiemel: Koncentrálj egy dologra!

Az összpontosítás nem erősségem. A tervezés szintén nem.

Pedig ezt csak így lehet.

Mondhatnám, hogy sokat akar a szarka, de nem bírja a farka…

Szóval újratervezés van.

notes-514998_1920

Az augusztus egy részében sikerült fél 7 kor kelnem reggelente, 20 percet jógáznom kisfiam ébredése előtt. Bár egyáltalán nem terveztem, de egy kínos ügy megoldására is sor került. Átrendezés, pakolás is volt – kidobás, rendszerezés még bőven lehetne.. Ne zsörtölődj, ne siránkozz – én úgy érzem kevesebb volt, de bőven van még mit javítanom… Ne várj elismerést – ez nagyon-nagyon nehéz nekem. Sokszor visszanyeltem, az ugye milyen szép lett, stb. kezdetű mondatokat, nem dicsekedtem, de még mindig sokszor vártam, sőt meg is jegyeztem párszor. ( ez a pont az írónőnek is nagy nehézséget okozott, és én csak sűrűn bólogatni tudtam a könyv eme fejezeténél..nem tudom mások hogy vannak vele..)

Azt hiszem, ami legrosszabbul ment: légy energikusabb (esti mese közben hamarabb alszom el, mint a gyermek és ha mégis fent vagyok még 10 körül, akkor a gép előtt alszom el ) mutasd ki szereteted házastársad iránt ( sajnálom, hogy kevés időnk van egymásra, változtatnom kell ezen!!)

 

Újragondolva az egészet, ezt így, ahogy gondoltam tényleg nem lehet.

Most a szeptember hónap a beosztásommal tarkítva és néhány kipipálandó tervvel kiegészítve már a hűtőn díszeleg.

Amire a most következő 21 napban koncentrálok: korán fekvés (22.30-23.00 között), korán kelés (munkanapon: 5 óra, ha nem dolgozom: 6 óra), mozgás (min.20 perc jóga reggel és séta esténként, ha nem megyek dolgozni és néhány nyújtógyakorlat + séta az utcánk végéig, amikor megyek reggel) 

Ismét ez a terv. Most viszont csak ez. 

Most majdnem azt írtam, hogy megpróbálom betartani ( mármint nem hozzávenni még ezt-azt, azokat majd akkor, amikor eljön az ideje) de a próbálom szót is nélkülözni szeretném. DSCF4981

Ha kialszom magam (és 6-7 óra alvás elég kell legyen), akkor jobban indul a nap. Ha mozgok, jobban érzem magam. Ha jól érzem magam, jobb kedvvel állok a feladatok elé. Ha jó a kedvem, jól megy minden. Ha jól megy, jól vagyok, jó hatással leszek a környezetemben élőkre is. 

Egyszerű. 🙂

A lényeg, hogy kezdem elölről. 🙂

 

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.