“Szabadon szárnyalhatok!” -Interjú a Jopo fashion megálmodójával

A szívet-lelkét teszi a munkájába. Azon szerencsések közé tartozik, akinek a hobbija a munkája.  Sok anyuka ismeri a nevét a Facebook csoportokban. Kreatív és nagyon ügyes, de emellett nagyon kedves, közvetlen, szimpatikus anyuka társamat ismerhettem meg benne. Büszke lehet több mint 4000 követőjére, a rengeteg visszatérő vásárlójára. Igaza van, amikor azt mondja : “Csak azt másolják, ami jó!” Arra buzdítalak másold a lelkesedését, a vállalkozókedvét, bátorságát, szorgalmát, kitartását a következő interjúalanyomnak, aki Popon Marietta – a Jopo Fashion megálmodója, létrehozója.

Úgy gondolom, anyukaként jön belőlünk az elhatározás, hogy szeretnénk valamit alkotni. Egyetértesz ezzel? Nálad mikor és hogyan érlelődött meg a Jopo Fashion gondolata. Miért éppen sapkák a fő profilod? Esetleg zavart a szegényes választék, ez ellen akartál tenni, vagy éppen a kisfiad örömét szem előtt tartva gondoltad, hogy másoknak is tetszenének az általad készített termékeket?

Nem feltétlenül! Igazából mindig is az olyan dolgok, területek érdekeltek, ahol saját ötleteimet, fantáziámat használhattam fel. Kisfiam születése előtt több területen is kipróbáltam magam (irodai munka, kereskedelem, vendéglátás)! Kerestem a helyem, majd elvégeztem egy sminkes sulit, tetováltam, fotóztam. Végre alkothattam! Ezek után mindenképp az volt a fő célom, hogy olyan dologgal foglalkozzak, melynek fő mozgatórugója a kreativitás és kézügyesség! SIKERÜLT!

A Jopo Fashion gondolata viszont abszolút anyukaként született meg bennem, melyet maximálisan a kisfiamnak, Borisznak köszönhetek. Tulajdonképpen egy „kósza” ötletnek indult, álmomban sem mertem volna gondolni, hogy ekkora érdeklődésre és keresletre tesz majd szert. Igen, zavart az, hogy sosem tudtam vásárolni olyan sapit és sálat a kisfiamnak ami praktikus, vagány de egyben egyedi is és esetleg még ráadásként kifejezi a gyerek személyiségét és érdeklődését is. DE! Természetesen az, hogy minden egyes kisfiamnak készített sapi után láttam Borisz örömét és boldogságát, adta meg a kezdő lökést , hogy merjek nagyobbat lépni és megismertetni az emberekkel a Jopo sapi szetteket !

13090495_10206232356588121_286825972_n

Sejtem, hogy nem lehet egyszerű tevékenység gyermek és munka mellett. Hogyan osztod be az idődet? Mennyire tudsz előre tervezni? Van valami hatékonyságot növelő praktikád?

Nagyon nehéz ! Mindig is olyan ember voltam és vagyok is, aki nehezen tudja beosztani az idejét. Ha egy nap 48 órából állna, az is kevés lenne! 😀 Mondhatni, minden nap harcolok az idővel, próbálok gazdálkodni vele, de mindig jön egy váratlan dolog vagy esemény, ami borítja az egész tervet . Ha valakinek van hatékonyságot növelő praktikája, KÉREM ossza meg velem is. 😀

Akkor is készítenéd a sapkákat, ruhákat, ha nem lenne ekkora az érdeklődés? Magad vagy mások öröme az elsődleges?

Mindkettő! Nagyon szeretek örömet okozni másoknak is, de nyilván ha nem lenne ennyi pozitív visszajelzés és érdeklődés akkor elgondolkoznék azon, mit csinálhatok rosszul és próbálnék változtatni! Ha ezek után sem menne, maradna a saját öröm.

Mi az, amit legjobban szeretsz benne? A készítés melyik folyamatáért lelkesedsz leginkább? Le tudnád írni azt az érzést, amikor elkészülsz egy nagyobb kihívást jelentő rajzzal, egy egyedi darabbal?

Szabadon szárnyalhatok!! Nagyon szeretem a munkám, mely egyben a hobbim is! A legjobban természetesen a rajzolás mellett újítani, kitalálni, alkotni szeretek . Nehéz lenne most megfogalmaznom azt az érzést … Egy szó viszont szerintem mindent elmond: FANTASZTIKUS!

13048028_10206232354708074_3390111748976349838_o

12742530_10205719318042478_4588406134207707420_n

Mi okozza a legnagyobb kihívást, nehézséget? Mennyire bánt, amikor másolnak, ellopják ötleteidet? Foglalkozol ezzel, vagy mivel nem tudsz tenni ellene, nem törődsz vele?

Több ezer emberrel egy személyben tartani a kapcsolatot, a rengeteg kérdésre válaszolni nap mint nap. Sajnos az időm nagy részét ez veszi el . Őszintén?? Csak azt másolják, ami jó! Bevallom, hogy eleinte nagyon zavart, főleg az ,hogy némelyik másoló saját ötletként tünteti fel oldalán. Viszont most már inkább büszkeséggel tölt el, mert számomra nagy dolog az, hogy ENGEM másolnak 😉 Igazolás arra, hogy valamit nagyon jól csinálhatok.

Mi az elképzelésed a jövőre nézve? Vannak új termékre, webshopra vonatkozó terveid?

Vannak ám! Mindig újabb és újabb termékeken, mintákon töröm a fejem, pontosan azért, hogy megőrizzem a dolog egyediségét és ne tömegcikket készítsek. Hála istennek ötletből sosincs hiány, időből annál inkább. A weboldal már kialakulóban, de mindenképp szeretnék egy webáruházat is főleg azért, hogy megkönnyítse a munkámat.

13055122_10206232353748050_6987927096297961906_o

A jó kézügyességeden kívül még milyen tulajdonságaidat emelnéd ki, minek köszönhető szerinted a sikered?

Szorgalom, kitartás, bátorság és magabiztosság, de mindenképpen köszönhetem a páromnak is aki rengeteget segít és támogat abban, hogy mindig elérjem a kitűzött céljaimat!

Mi az, amit az első három helyre sorolnál, ha meghallod a szót, sikerélmény?

Jelen esetben mindenképpen a vásárlók elégedettsége, a rengeteg pozitív visszajelzés , a hatalmas érdeklődés és számomra nagyon fontos dolog az, hogy azzal foglalkozhatok, amit szívből szeretek. Úgy gondolom, hogy a termékeimmel nemcsak egy ruhadarabot vagy sapit vásárolnak meg az emberek, hanem az szívem , lelkem és életem egy pici darabját is .

Hogyan fejeznéd be a mondatot: Szeretném megmutatni az embereknek, hogy ….

ha hisznek magukban, bármire képesek lehetnek!

jopo

Csak Csináld-Magadért Összegzés: 

Próbáld ki magad több területen, hogy rájöjj, mi is az, ami igazán Te vagy, ahol úgy érzed, a helyeden vagy. Ha van egy ötleted, ne hagyd annyiban, vágj bele, jelöld ki a célt és indulj el az úton. Legyél egyedi és szánj rá időt, energiát! Csináld, amit szeretsz és amiben jó vagy! Folyamatosan törekedj  a még jobbra, az új ötletekre.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.