Meg tudod csinálni – 2020-ban is! Írj célokat most!

Itt az év vége, ülj le és merengj el kicsit, milyen volt számodra 2019. Aztán vegyél elő egy papírt meg egy tollat és írj le minden fontosat, amit el szeretnél érni jövőre. Meg tudod csinálni 2020-ban is! Ehhez viszont fontos, hogy jól megtervezd az évet, írj pontos célokat most!

Fontos a pozitív hozzáállás! Ne másokhoz mérd magad és ne mondd, hogy csak ennyi volt! 

Vedd szépen sorra, mennyi mindent elértél idén, hova jutottál el, mennyi minden valósult meg. Mert jól csináltad! Megérdemelsz egy bögre forró csokit vagy egy finom pohár bort! Miután megjutalmaztad magad, vegyél egy nagy levegőt. Láss hozzá, hozd össze fejben, hogy mi az, amit még szeretnél az aktuális ügyeidből kihozni, milyen új vágyaid vannak. Ne csak álmodozz! Legyenek konkrét céljaid. Gondold végig, legyen előtted egy reális kép. Szinte magad előtt kell látnod a végeredményt és arról is legyen elképzelésed, hogyan fogod ezt elérni. 

Minél részletesebben írd le a terveidet.

2020-ban legyen mindig szem előtt, amit leírtál. Minden nap tegyél a céljaidért. Higgy magadban, tudd, hogy meg tudod csinálni! Ne csak várd ölbe tett kézzel a csodát!

“Mindenki azt kapja meg az életében, amit elég bátor kérni.”  (Oprah Winfrey)

Az első lépést ezzel teszed meg, hogy listát készítesz. 

Jól átgondolt, megfontolt pontokra lesz szükség, ezért célszerű először egyedül, csendben leülnöd, hogy megfogalmazd ezeket. A célokat aztán olvasd fel szeretteidnek, családodnak, barátaidnak. Érdemes minél több embernek mesélni a vágyaidról. Sosem tudhatod, ki vagy mi által jutsz majd közelebb az elképzelt céljaidhoz. Tudatosan vagy tudat alatt segíthetnek ezek az emberek vagy összeérhetnek szálak. Vannak, akik szerencsének hívják majd, de te tudod, hogy arról lesz szó, hogy felkészültél, hogy találkozz a lehetőséggel. Ott lesz előtted. Ha megvan a határozott elképzelésed, arról, hogy mit szeretnél, akkor szembe fognak jönni a lehetőségek. Neked pedig élned kell velük. 

Tenned kell az álmaidért. A megfelelő emberek tudnak segíteni, buzdítani, a hozzá nem értők pedig le tudnak húzni ideig-óráig, ám fontos tudnod, nem másért, magadért csinálod. Tudnod kell, mit akarsz és nem szabad visszafelé haladnod, vagy lemondanod arról, amit kitűztél magad elé. A listádon szereplő tételekhez hozzáírni ér, kihúzni nem. Kösd az ebet a karóhoz és addig menj, amíg el nem éred, amit leírtál. 

Sokan nem jutnak el odáig, hogy leírják mi az, amit szeretnének. Még többen megfogalmazni sem tudják. Bátorság is kell hozzá! Te máris teszel a céljaidért, ha szánsz rá pár percet, vagy ha kell néhány órát, hogy leülsz és végiggondolod a jövő évedet, majd listát készítesz. Nem kell egy helyben ülve minden pontot kidolgoznod. Írj egy vázlatot vagy kezdd kis lépésekkel, lehet bármilyen apróság a listán, de az is jó, ha csak néhány gondolat jut először eszedbe és azokat jegyzed fel. Utána adja majd magát a többi, beugrik egyre több és hirtelen ott lesz előtted temérdek szuper ötlet. Dolgoztasd meg az agyad. Engedd, hogy beinduljon a képzelőerőd. Írj minél több pontot.

Ha le van írva, akkor az ott is marad, és előbb-utóbb eléred majd a leírt célokat. Lehetséges, hogy minden megvalósul a következő egy évben, de biztosan közelebb kerülsz majd hozzájuk.

“Sokan azért nem kapják meg, amit akarnak, mert félnek kimondani, mit akarnak.”  (David Merlini)

Fogalmazz jól, pontosan! Célokat írj a nem szót kerülve. Arra összpontosíts, amit szeretnél. Legyen előtted a kép és ezt írd le minél részletesebben, akár a végeredménytől visszafelé, akár a kezdeti kis lépésektől haladva a végcél felé. Szuper, ha határidőd is adsz minden pont végén magadnak. Mindig előtted lesz és tenni fogsz a céljaidért!

Készíthettek közös évértékelőt a férjeddel, pároddal is, majd írjátok le a közös célokat, a vágyaitokat a jövő évre vonatkozóan. Lehet köztük belföldi kirándulás, nyaralás külföldre, új sport, új helyszín vagy olyan program, amit még sosem próbáltatok, közös vállalkozás, lakás-, ház-, bútorvásárlás, esetleg gyerekvállalásra vonatkozó tervek. Bármi. Ne csak nagy dolgokra gondoljatok, lehetnek apróságok is.

Ha már van(nak) gyermeke(i)tek, bátran vágjatok bele egy közös lista készítésébe. Lehet akár rajzos is, mindenki kívánsága kerüljön fel a papírra vagy akár egy befőttesüvegbe kis cetlikre. Legyen közös élmény már maga a tervezés is. Mutasd meg a gyermekednek, hogy jó dolog, ha vannak céljai,- még jobb lesz majd kipipálni, megvalósítani őket!

A legfontosabb most, hogy tedd meg ezt a kezdő lépést. Írj célokat. Mert boldog és sikeres ember az lehet, akinek vannak céljai. Kezdd el! Csináld! Csak csináld! 

Csodákkal teli, sikeres, boldog új évet kívánok mindenkinek! 

Meg tudod csinálni – 2020-ban is! Írj célokat most! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva