Adj gázt! Törj ki a komfortzónádból!

Kezded unni, hogy minden napod arról szól, hogy reggel felkelsz, indulsz a munkába, teszed a dolgod a munkahelyen, majd későn hazaesel és ledőlsz a kanapéra. A tévé és/vagy a facebook elé…

Tudod, érzed, hogy ez így nem jó.  

Azt mondom, törj ki a megszokott kis rutinodból! Tegyél olyat, amit nem szoktál. 20070405_009.jpg
Vedd észre, találd meg mi az, amihez igazán lenne kedved. Nem kell rögtön otthagynod a munkahelyedet, de csempéssz bele a napjaidba olyat, ami érdekes, ami feldob, ami mosolyt csal az arcodra. Vagy nevettess meg te mást. Te is jobban érzed majd magad tőle.

Adj egy kis gázt! 

“Egyetlen kaland többet ér, mint ezer egyforma nap, amit kényelemben és jólétben töltök.”

(Paulo Coelho)

A következők történtek vagy történnek a napokban  “szakadj ki a komfortzónádból” címszó alatt velem:

Jelentkeztem egy beszélgetős estre (írásban is mindig is sokkal jobban ki tudtam fejezni magam, ráadásul idegenek között kell egy kis idő míg eltűnik a visszahúzódó énem, így aztán kíváncsian várom, hogyan alakul az este. ) – egy kerekesszékes lány meghívására.  –> mindenképp beszámolok majd a történtekről

Elmenni egy szórakozóhelyre (egy koncertre, ahol max. 1 -2 számot ismersz az előadóktól) egy (több) olyan emberrel, akit alig ismersz. Új embereket megismerni.

Selejtezés!  Minden téren! Nehezen válok meg dolgoktól “mert jó lesz az még..” , de fontos célkitűzésem a hónapra (és haladok vele) a rendszerezés és elsősorban a felesleges dolgoktól való megszabadulás! 

Változások a konyhánk terén: kókuszzsírral készítek gyakorlatilag mindent. A cukor már jó ideje nincs a háztartásunkban, a lisztet is igyekszem kiváltani, a következő lépés pedig, hogy nem veszünk több tejet.

 

A változás jó!

Még ha ijesztő is néha, mert lehet, hogy ütközés lesz belőle (ha már dodgem-es képet választottam a poszthoz 🙂 )vagy göröngyös is az út, ne félj. Indulj el, haladj előre. A te kezedben van a kormány!

Csak csináld és eléred, amit szeretnél. Először azonban magadat kell formálnod, alakítanod, rendbe tenned. 

Fontos: ne mondd, hogy neked nincs időd! 

Egyrészt mindenkinek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen. 

Másrészt, szakadj el a tévé és a számítógép/laptop elől. A közösségi oldalakat nézegetése rengeteg idődet elveszi. Amíg a telefonodat nyomogatod lemaradsz az igazán fontos dolgokról.

De ha már facebook, használd azt is okosan! Csatlakozz olyan csoporthoz, ahol hasonló gondolkodású emberekkel “találkozhatsz”. Ajánlom figyelmedbe : A motiváció minden napra nevű csoportot.

A pozitív megerősítések mindig jól jönnek. Ezenkívül részese lehetsz mások örömének és erőt meríthetsz belőle.

Az oldalamon megjelenő interjúk célja is az, hogy lásd, sikerülhet. Ahogy nekik is, úgy neked is!

pl. ITT, ITT és ITT

 

– – – Hamarosan újabb interjúalanyoktól tudhatod meg, hogy követte elhatározásukat tett, mit tesznek nap mint nap a sikerért és mit tanácsolnak neked! 😉

 

Ne feledd, a lehetőség mindig ott van előtted!! 

 

 

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.