Túl sok a kérdés! Ne sértődj meg, ha nem felelek

Olykor nem érdemes belemenni és nem érdemes kifejteni miért vagy miért nem. Kérdés kérdés hátán, aztán végig sem hallgatják a választ, vagy nem értik meg. mert nem akarják.

 

Mindig van kérdés. Aztán a kérdezők csak a magukét hajtják. Ők hogy tettek, vagy hogyan tennének. 

Legyen az közeli rokon, vagy a szomszéd, vagy akit most látsz először. Felteszi a kérdést, amire nem kell válaszolnod. Mikor lesz esküvő? Mikor érkezik a baba? Akartok kistesót? Mikor mész újra dolgozni? Ugye otthon leszel vele? Megy bölcsibe? és így tovább… ezer és ezer kérdés…

 

Ez most a Te döntésed illetve Ti döntésetek. 

 

Ne hagyd magad! Ne ess bele a csapdába! Szinte mindegy, mit válaszolsz, mert nincs jó válasz. Szerinte úgyis másképp kellene. 

Mosolyogj egyet és adj egy semmitmondó választ, vagy hogy csúnyábban mondjam, rázd le. Mondd ezt, vagy valami hasonlót: “Meglátjuk.” “Most nem aktuális.” ” Még megbeszéljük.” 

Így jársz, jártok a legjobban. Ő megnyugszik kicsit, Te pedig nem kezdesz bele egy vitába/ sírásba/ egy hosszú monológba, amit úgy sem hallgat végig. Aztán majd alakul, ahogy szeretnéd, szeretnétek. A Ti ütemetekben, a Ti elképzelésetek szerint. Mert ugyan ki tudná jobban, mi is a jó Nektek mint Ti magatok. Ne hagyd, hogy beleszóljanak, hogy elbizonytalanítsanak, vagy akár csak elkedvetlenítsenek. 

Nem látnak a fejedbe. Nem tudnak semmit. Még akkor sem, ha elmondod. Nem értik, vagy nem is hallják. A lényeg, hogy Te tudd, Ti tudjátok.

Ha neked jó, ha Te jól érzed magad a bőrödben, az egyrészt látszik kívülről. Magabiztos vagy és könnyedén kezeled a kérdéseket, a csipkelődéseket, célzásokat, esetleg szemrehányásokat. Ha rólad sugárzik, hogy igenis tudod mit akarsz, akkor azt észreveszik. Aztán beletörődnek, elfogadják. Egyszer. Mindenesetre Te ezen ne aggódj, ne stresszelj. Neked nem kell változtatnod!

Csináld úgy, ahogy neked jó.

Elhatároztad? Rendben. Akkor tarts ki! Ha Te és a Párod megbeszéltétek, eldöntöttétek, akkor senki más ne bizonytalanítson el. Ugyanakkor tudd, módosítani a terveken bármikor lehet. De ne más kedvéért tedd. 

Persze régebben én is feltettem a kérdést másoknak, mint például, hogy terveztek másodikat? Most már inkább fékezem a kíváncsiságomat és nem teszem. Mivel is leszek előrébb, ha tudom a válaszát? Idővel úgyis kiderül. Ha türelmes vagyok és kivárom, talán maga mondja el. Talán épp el szeretné mondani, hogy úton a baba, és nem egy feltett kérdésre válaszolva. Talán még ő sem gondolkodott el rajta igazán. Talán .. ezer és ezer oka lehet, amiért nem szeretnének vagy amiért igen, de mégsem sikerült -még.  Egy mondatban olykor nem is lehet megfogalmazni a kérdésre az őszinte feleletet.

Igazából valószínűleg még magunk sem tudjuk, milyen választ várunk. Csak azt, amit hallani akarunk? Azt nem hinném, hogy azt szeretnénk, hogy hazudjon. Pedig lehet, hogy hazugságba kényszerítjük… Inkább ne kérdezzünk! 

Dicsérjük meg, milyen jól csinálja, amit csinál. Beszélgessünk vele. De ne faggassuk. Gyakran előfordul, hogy a csend sokkal többet ér, mint a felesleges beszéd.  

Mosolygós napot, kedves Olvasó! 

Véleményed bátran oszd meg velem, örülök, ha írsz nekem!

Kövess Facebookon és Instagramon is!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.