Csak kérd és …

98c9892112f379af135d2c48b8519b02.jpg

Csak kérd és megkaphatod!

Csak nyisd ki a szád, csak mondd el! Hangosan, hogy hallják. Ha kérsz, adnak. Ha kérsz, segíteni fognak. 

De, ahogy a mondás tartja: Néma gyereknek az anyja se érti a szavát. Ha nem fogalmazod meg, nem mondod el, akkor nem tudják és nem is tudnak segíteni. Ha kérsz, egy esélyt adsz magadnak, esélyt arra, hogy megkaphasd!

-> nem kell nagy dologra gondolnod rögtön. Ma például megkérdeztem a körülöttem lévő kolléganőket, hogy van -e telefontöltő náluk. Ahelyett, hogy bosszankodtam volna, hogy megint a legrosszabbkor merült le a mobilom, cselekedtem és máris telefonálhattam a töltőn csüngő készülékemmel. 🙂

 Aki válaszokat szeretne kapni az életben, annak előbb kérdeznie kell.  (Rhonda Byrne)

Csak kérd és higgy! 

Higgy benne. Érezd a kezedben. Képzeld el magad előtt, ahogy sikerült elérned, megszerezned. 

-> mai apró öröm: reggel láttam anyós konyhájában egy tepsi almás pitét. Akkor nem kínált meg, de reméltem, sőt magam előtt láttam, ahogy este majd kibonthatom a finomságot, és elképzeltem azt is ahogy beleharapok majd. Így is történt. Finom volt. 🙂

Kérj és higgy abban, hogy vágyad a kérés pillanatában máris teljesült. (Rhonda Byrne)

Csak kérd és fogadd el!

Nagyon fontos, hogyan fogalmazol. Először is: csak a saját magad számára tedd. Koncentrálj arra, amit szeretnél és ne arra hogy mit nem. Például, ne a betegséggel foglalkozz, hanem a mielőbbi gyógyulásra koncentrálj, azt kérd újra legyél egészséges. A legjobb, ha a nem szócskát elfelejted és mindig átfogalmazod a mondatokat! Fogadd el, azt kapod, amit kérsz! 

-> bár legtöbbször átfogalmazom a mondatokat, sőt például Páromra is rászólok, de még van mit gyakorolnom: “Megint el fogok késni” -járt a fejemben ma reggel munkába menet és így is történt. “Időben odaérek!” -ezt kellett volna mondogatnom magamnak.

 

Fogadd el, hogy: ha kérsz és elhiszed azt , hogy teljesülhet, úgy is lesz! 

És ha nem csak kérsz, hanem adsz is, másoknak, a világnak, akkor még többet kapsz majd! 

Szólj, gondolj, tégy jót, s minden szó, gondolat és tett, tiszta tükörként fog visszamosolyogni rád. (Vörösmarty Mihály)

-> egyik mai telefonálásomat egy dicsérettel nyitottam, megdicsértem egy régi ismerőst. Jó érzés volt neki és jó volt hallani nekem is az ő örömét. 

Köszönöm és kérlek. Gyakran használom e két szót. Erre tanítom gyermekemet is. Mert majd tőle is ezt szeretném hallani. A dackorszak idején is gyakran elhangzik itthon a mondat: Kicsikém, sírás helyett, tudod mit kell tenned. Mi a varázsszó? És a kétévesem így felel: “kérlek” 

Erre buzdítalak hát : Csak kérd … és megadatik! 

 

 

Írta: Deák-Ember Ágnes

Kép forrása: pinterest

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.