Ha pillangó száll a kezedre…

Hiszel benne vagy sem, azt tanácsolom, figyelj azokra az apró mozzanatokra, amelyek váratlanul felbukkannak a környezetben, vagy esetleg többször is megjelennek az életedben. Most direkt nem fogalmaztam úgy, hogy jel. Lehet ez egy dal, ami folyton ott motoszkál a fejedben. Vagy egy idézet. Gondold végig, mit üzenhetnek ezek neked. Lehet egy állat, ami mindig ott terem – nem biztos, hogy elsétál előtted, de mondjuk kép formájában. De lehet, hogy egy pillangó száll a kezedre.

Az univerzum üzen, ha engeded, ha szeretnéd, ha kéred, ha hiszel. Hinned kell magadban. Tudnod, mit akarsz. Hinned és tudnod, hogy eléred, amit szeretnél. Járd az utadat, haladj előre, csak csináld. És ha nyitott szemmel és nyitott füllel jársz meglátod, minden segítséget megkapsz.

Az életben minden lehet jel. Csak észre kell venned.

Figyelj rá Te is , mi az, ami időről-időre megjelenik az életedben, vagy csak különös jóérzéssel tölt el, ha csak meglátod. Aztán fogadd el a segítséget.

Nem kell keresni a jeleket. Csak figyelni, csak észrevenni,csak” felismerni.

Ehhez arra is szükséged van, hogy ne állíts fel magadnak korlátokat. Ne ülj otthon. Indulj el. Ne az orrodat lógatva sétálj. Beszélgess: Az idegen nénivel a téren, az anyukával, a pénztárossal, a házban takarítóval.  Mondj egy köszönöm-öt, vagy egy dicséretet. Mert 1.: jól esik neki 2. jól érzed magad te tőle 3. aki ad, az kap.  “ jó tett helyébe jót várj”.

Ne zárkózz be. Sohasem tudhatod. Véletlenek nincsenek.

Ha örülni akarsz, adj örömet másoknak, ha szeretetet akarsz, tanulj meg szeretetet adni, ha figyelmességre és nagyrabecsülésre vágysz, tanulj meg figyelmességet és nagyrabecsülést adni, ha anyagi bőségre vágysz, segíts másokat meggazdagodni! Ahhoz, hogy az ember megkapjon valamit, amit szeretne, a legkönnyebb út valójában az, ha másokat hozzásegít ehhez. (Deepak Chopra)

Ha folyamatosan rossz érzésed van, balszerencsének érzed magad és bizonytalannak, ha úgy érzed, csak sodródsz az életben, ha úgy érzed, hiába teszel érte, nem haladsz előre, ha folyton fáradtnak és kedvetlennek érzed magad, nem vagy az utadon. Nem jó helyen jársz.

Rosszul vagy = rossz helyen jársz= rossz út felé haladsz.

Ha nálad is ez a helyzet, azt tanácsolom kapcsolj ki (tévét, telefont, rádiót,…), zárj ki (ismerőst, ismeretlent, háztartást, munkát, …) MINDENT, ha lehet ne is maradj otthon, hanem menj a szabadba. Ülj le valahol és ÉLVEZD A CSENDET.

Majd hagyd, hogy cikázzanak a gondolataid. Gondold végig milyen jeleket kaptál, milyen irányt mutatnak. Mit érzel egy –egy jellel kapcsolatban. Figyelj a légzésedre és a szívdobogásodra. Vigyél magaddal egy jegyzetfüzetet és egy tollat és írd le az eszedbe villanó fontos gondolatokat és a figyelmeztető, segítő jeleket. Elemezd. Kövesd, ha a megérzésed azt súgja, az a jó neked. Megtalálod a helyes utat, csak figyelj. Figyelj befelé.   

csak_csinald_pillango.jpg

Nagyon szeretem a pillangókat. Egyszerűen szépek. És könnyűek, törékenyek, bámulatosak. A közelmúltban rászállt egy a kezemre. Hihetetlen, csodálatos érzés volt. Nagy mosollyal az arcomon tartottam őt óvatosan és csak néztem. 

Már akkor is ha csak látunk egyet egész közelről, akkor is egy kis örömmámor, egy kellemes jóérzés fog el minket. Kis boldogság. Apró kis csodák ők.  Az átalakulás művészei. Az újjászületés jelképei.

Sokan szeretik a pillangó motívumot, sokan tetováltatják magukra, úgy sejtem, anélkül, hogy tudnák mit is jelképez.

A pillangó mint szimbólum jelképezi a :  

  • az átalakulást
  • az újjászületést
  • a lélek fejlődését
  • a halhatatlanságot   
  • a múlt elengedését
  • a boldogságot
  • a szabadságot

A pillangó élete során folyton változik, fejlődik, mindig megújul. Először petéből hernyóvá, hernyóból bábbá, majd bábból válik csodás pillangóvá. Nincs benne ellenállás, el kell engednie a múltat, hogy átváltozhasson. Valami szebbé és jobbá. Ez csak akkor valósul meg, ha a régi “ruháját” elengedi, ha nem ragaszkodik hozzá.

A pillangó képes örömet okozni és azt mondják, ha felbukkan az életedben, akkor arra hívja fel a figyelmedet, hogy nagy változások zajlanak benned és a fejlődésed következő, előtted álló fokára léphetsz hamarosan.

Ahhoz hogy (át)változhass, el kell engedned a múltat. Teljes megújulásra van szükség. Itt az ideje annak, hogy elhagyd a régi, rosszul berögződött szokásaidat, a negatív hozzáállásodat, hogy változtass a viselkedéseden, hogy megválj azoktól az emberektől, akik csak lehúznak.  

Változtass magadon! A legjobbat érdemled, de tegyél meg mindent érte!

Szeretnék még megosztani egy tanulságos történetet a pillangóról: 

„Egy könyörületes személy, látva hogyan küszködik egy pillangó, hogy kiszabadítsa magát a bábból, segíteni akart neki. Nagyon gyengéden kitágította a szálakat, kialakítva egy kijáratot. A pillangó kiszabadult, kibújt a bábból, bizonytalanul bukdácsolt, de nem tudott repülni. Valamit ez a könyörületes személy nem tudott, és ez az, hogy csak a megszületés, kibújás küszködésén keresztül tudnak annyira megerősödni a szárnyak, hogy repülni lehessen velük. Megrövidített életét a földön töltötte, sose ismerte meg a szabadságot, sose élt igazán.”

  … az Élet nem annyi, amennyi most van benne, hanem jóval több. Akarom, hogy tudd, minden rajtad áll, és egyetlen pillanat alatt csodává teheted azt, amit eddig képtelen voltál kezelni. Hiszen csak egyszer kell elkezdeni tudatosan élni, odafigyelni a jelekre, megérzésekre, megismerni magad, elfogadni, felvállalni, elfogadni az utad, és ha kell feláldozni érte BÁRMIT… Az Élet nem felejt.  (Oravecz Nóra)

 

 

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.