Az ígéret szép szó…

Mindenki tudja a folytatást. Vajon hányan tartjuk be a szavunkat?  Egyrészről ott van, amikor mondunk ( és nem is kell, hogy megígérjük) valamit valakinek, aztán az utolsó pillanatban meggondoljuk magunkat. Nagyon nem szép dolog, hiszen az illető számít ránk. Vár, számol velünk. Nem fair dolog borítani a programot, a megbeszélteket egy nappal előtte, aznap és még rosszabb, ha nem is szólunk róla. fagyiAzt gondolom, bár sok mindentől függ ( adott progam, mennyire szoros a kötelék a két ember között, stb.) és talán 1-2 alkalommal elnézhető a dolog, egyszer eljön az a pont, amikor azt mondja a másik,hogy elég. Amikor tele az a bizonyos hócipő. Amikor többről van szó, mint sértődésről, amikor jön a visszanyal a fagyi esete. Mert mindenki azt kapja vissza, amit ad. 

 

Másrészről ott vannak a magunknak tett ígéretek.

A szavunk, ami tartunk. Hogy ne csak a szám járjon, jelentem végre tényleg nekilendültem és bizony fél 7 -kor ébresztő van. Tegnap és ma sikerrel jártam, drukkoljatok, hogy maradjon is így. Hogy miért akarok korán kelni? Itt írtam róla. A trükköm pedig, hogy az ágy másik végébe teszem a telefont, így muszáj felülnöm és nem dőlök vissza! Helyette néhány nyújtó mozdulatsorral aztán hideg vízzel az arcomba indítom a napot. Már kávéztam, hűl a tejbegríz és mindjárt kész a bejegyzés, pedig még csak 7 óra -míg szundítanak a fiúk. 🙂

Jó érzés, hogy végre ülök a padomon az ablak mellett és jobbra tekintve csak a zöldet látom, nyírfa, fenyő és tölgy áll mozdulatlanul mellettem. Igazából a teraszra is kimehetnék.., legközelebb. 🙂 De még jobb érzés, hogy azt mondhatom, igen, megcsináltam!

aware-1207670_1920

Azt mondják, ha 21 napig gyakorlunk valamit rutinná válik.

Még van pár napom, de csinálnom kell, mert szeptembertől (remélhetőleg) munka vár. De óvoda mindenképpen -mármint Dominak, de az azzal jár, hogy negyed 8-kor felveszi őt a kisbusz az utcánk végén. Vagyis a fél 7-es ébresztő még lehet nem is elég, inkább 6-ra állítom majd az órát. De valahol el kell kezdeni..

Amit mondok szeretem betartani. Így elkerülöm a lelkiismeret -furdalást. Jobban érzem magam. És ha én jól érzem magam, akkor a környezetemet is boldogabbá tehetem. Jó érzés énekelve, vidáman keltegetni a családot. Adok-kapok dolog ez, mosolyt adunk és kapunk.

Kezdd el Te is! 😉  Tartsd be a szavad! Ne csak mondd! Tedd!

 

clock-316604_1280

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.