Egyedül ≠ magányos

Egyedül lenni nem egyenlő azzal, hogy magányos vagy.
Ne foglalkozz azzal, ki mit gondol, csak azért mert Te egyedül mentél el valahova. Egyébként ha Te jól érzed magad a bőrödben, akkor az látszik is majd és nem is gondolkodnak majd az okokon tovább. 

Egyedül lenni azt jelenti, csak Te vagy. Nem magányosan, hanem önmagaddal törődve.

Saját magadat kell ismerned a legjobban és ha egyedül vagy, azzal foglalkozhatsz, amivel csak szeretnél.

Nem kell, hogy szeressenek ahhoz, hogy szeressem önmagamat.
(Ízek, imák, szerelmek c. film)

Nem kell a panaszkodó kollégákat, a nyafogást hallgatni. Beülhetsz akár egyedül is egy étterembe és rendelhetsz! Miért ne? Étkezés közben jobban figyelsz majd az ízekre a semmiről szóló beszélgetések helyett. Ücsörgés közben összeszedheted, feljegyezheted a gondolataidat, ötleteidet. Olvashatsz is. Nézheted az embereket, a gesztusaikat. Jobban észreveszed a felszolgáló vagy a szomszédos asztal figyelmességét. Nem vonják el a figyelmedet, kevésbé kell koncentrálnod, hogy a jót lásd, a jót halld, ha Te irányítasz. Könnyebb, üdítőbb, ha egyedül vagy és nem olyan társaságban, akik lehúzóak, mert rosszkedvűek, fáradtak, vagy csak egyszerűen leggyakrabban semmi sem jó számukra.

“Nem akarok visszamenni dolgozni” – hallgattam többször a múltkor a kolléganőktől. Miközben örülhetnének is, hogy van hol dolgozniuk. Ráadásul jó helyen és jó fizetésért, érdekes munkával. Szép irodában a belvárosban. Jó társaságban. Mennyi pozitív szót tudtam írni, és ők mégis mindig csak a negatívat sorolják. Nem akartam vitát szítani, próbáltam hát egyszerűen kikapcsolni és leginkább csak félig jelen lenni.. De megerőltető is volt és lehangolt. Megint arra jutottam, hogy legközelebb is inkább egyedül megyek… 

Ha Te is érezted már úgy, hogy csak lehúz a környezeted , szakadj ki! Menj bátran egyedül! Vásárolni, ebédelni, sétálni, stb. Hidd el, jó lesz! Mert végre csak azzal foglalkozol majd ami érdekel, ami feltölt, ami jó érzéssel tölt el. Önmagadra figyelhetsz és az apró örömökre. Több pozitívat engedsz be a tudatodba, mint negatívat.

Ha egyedül vagy, nagyobb önismeretre tehetsz szert. Minél jobban ismered magad, annál jobban elfogadod magad. Minél többet megtanulsz magadról, annál jobban fejlődsz és még inkább érzed majd, mit szeretnél elérni. Tudatosabb leszel.

 Az életben a valódi szándékod önmagad fejlesztése. Ha azt akarod, hogy sikerüljön, akkor mindig egy kitűzött cél felé kell haladnod.
(Bob Proctor)

csakcsinald55.jpg

Meg kell tenned önmagadért, hogy néha egyedül is legyél, akkor is ha párkapcsolatban élsz, akkor is ha anya vagy. Erős, önálló személy vagy, aki bátran elindul és ki tud kapcsolni.

Ha úgy érzed a komfortzónádon kívül esik, nem akarsz, vagy nincs időd (mindig arra van időnk, amire szeretnénk!) az egyedüllétre –>Kezd kicsiben! :

Gyakorlati tippek:

  • -Csak reggel állj oda a tükör elé pár percre, vagy napközben “lógj meg” kicsit, csak leülni, míg megiszol egy teát, kávét. Dicsérj meg legalább egy dolgot magadon a tükör előtt. Mindenkiben van valami szép! Keresd meg. Tudatosítsd, hogy szép vagy. Aki ki van békülve saját magával, annak sokkal könnyebb az életben érvényesülnie. Magabiztosabb.
  • -Sokszor hamarabb észrevesszük magunkon a rosszat, és még jól ki is hangsúlyozzuk.. (olyan béna vagyok…! Hogy lehettem ilyen hülye…! ) Figyelj rá, hogy csak pozitív szavakat használj, hogy a jót emeld ki. Tudd kimondani, ha hibáztál: az én hibám volt. De ne hagyd annyiban, tanulj belőle és legközelebb majd jobban sikerül.
  • – Nehéz az első helyre raknod saját magad, de minél többször megteszed, annál jobban megy majd. Ha Te elégedett vagy, az azzal jár, hogy jobb a kedved és magabiztosabb is vagy. Kedves és nagylelkű leszel és talán türelmesebb is. A környezeted pedig mindazt visszaadja, amit Te is adsz.


Ne használd a kifejezést, hogy béna vagy, meg szerencsétlen és úgy sem sikerül, stb. Örülj a néhány percnek is, amit egy szusszanással, gondolataidba merüléssel tölthetsz. Ne engedd, hogy ilyen negatív mondatok férkőzzenek be a fejedbe a rövid idő alatt, amit értékesebben is kihasználhatnál. Szeresd az időt azzal a személlyel eltölteni, aki Te saját magad vagy! Hiszen magunkat mindenhova magunkkal visszük, nem tudunk elszakadni. El kell fogadnunk és értékesnek tartanunk magunkat! Így tudjuk csak meghallani, észrevenni környezetünk dicséretét is. A bókokat pedig ne legyintéssel hanem köszönömmel fogadjuk! Még az is kevés, hogy elfogadjuk magunkat. Jól, szuperül kell éreznünk magunkat egyedül is! Hiszen úgy vagyunk jók, ahogy vagyunk és nem másoknak kell megfelelnünk!

És ez még mindig nem elég. A legjobbra kell törekednünk! Büszkén, talpraesetten, bátran álljunk hát ki és menjünk előre! A tetteinket pedig magunkért és ne másokért tegyük.


Csak csináld – magadért! És ne törődj azzal, hogy egyedül vagy! Ha élvezed az életed és nagy mosoly ül az arcodon, akkor észrevesznek. Amikor pedig el kell jönnie, eljön majd az, aki mellett még inkább erősödik majd a legjobb, legszebb oldala önmagadnak.

Ha te nem hiszel önmagadban, akkor a másik hogyan higgyen benned? Ha nem szereted önmagadat, hogyan várod el másoktól, hogy szeressenek? A férfiakat is az vonzza, ha egy nő elégedett önmagával, és tesz is azért, hogy megőrizze a magabiztosságát.
(Tornóczky Anita)

 

Te szeretsz egyedül lenni? 

 

Szép napot!

Ági  

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.