7 tipp, mit tehetünk, hogy minél zökkenőmentesebb legyen a szeptemberi munkakezdés?

street-1281715_1920
Szeptember a változások hónapja lesz. Kisfiam kezdi az ovit, rám pedig új munkahely vár.

Izgulok, nem kicsit.

Ma, amikor leültem (és nem eltereltem a figyelmemet, mint eddig .. főzéssel, olvasással, alvással, kertészkedéssel stb. ..) és kicsit végiggondoltam a helyzetet a következőkre jutottam:

Csak és kizárólag azzal kell foglalkoznom, ami rajtam múlik.

Tehát a munkahelyet illetően:

 1. Értékelni: nagyon -nagyon örülnöm, hiszen, igen, sikerült! Dolgozni fogok és ott fogok dolgozni, amit kb. egy éve esténként felírtam a listámra ( két hotelnevet írtam A és B opciót és dátumként: legkésőbb 2016 novemberében ) 

  “AZ ELÉGEDETSÉG TITKA:

  NEM SAJNÁLNI AMI NINCS, ÉRTÉKELNI,

  AMI VAN.” 


  (Lin Jü-tang) 

 2. Törekedni: tovább pontosítani a célomat, magam elé képzelni a vágyott pozíciót. Törekedni a feljebb jutásra.
 3. Teljesíteni: Addig is, az adott pozícióban a legjobb oldalamat mutatni, a legjobban teljesíteni. Gyorsan tanulni, megmutatni, hogy tudok és hogy számíthatnak rám.
 4. Élvezni a kapott lehetőséget.
 5. Örülni, hogy emberek között lehetek (hiszen ezt is szerettem volna a munkahellyel) és nyitottnak lenni, esetleg barátokra lelni.
 6. Nem várni, hogy valaki mástól függjön a boldogságom, boldogulásom.
 7. A szeretteimmel töltött idő lényeges kevesebb lesz, sajnos. Hozzáállás kérdése ez is azonban. A szabadidőmben igyekszem minél több minőségi időt tölteni a kisfiammal, férjemmel. Ami ehhez pedig szükséges: előre tervezés, időbeosztás, hatékonyság– és energianövelés. (hamarosan következik majd poszt arról, kinek a segítségével haladtam előre ez ügyben és adok majd néhány praktikát)

Most kell lépnem. Most kell mennem, ott lennem, csinálnom.

Míg mások esetleg azt gondolják, hogy szerencsém volt, én tudom, azért sikerült, mert így akartam. Mert előre tervezek, mert tudom, mit, miért teszek. Mert ott vagyok, ahol lennem kell, mert csinálom. Teszem a dolgom, a legjobb tudásom szerint.

“A SZERENCSE AZ, AMIKOR A LEHETŐSÉG TALÁLKOZIK A FELKÉSZÜLTSÉGGEL.”

(Oprah Winfrey) 

Kíváncsian várom a holnapot. A próbanapot, amire azért van szükség, hogy utána mondhassam, hogy tényleg szeretném -e. Ez azonban már most sem kérdés. Igen, szeretném. Mert a lehetőségeket ki kell használni. Ami még fontos, hogy mindig több lehetőségünk van. Most is van számomra is B, C opció is. És biztos vagyok benne ez is, amit hamarosan elkezdek, alakul még.

guitar-946701_1920

Megköszönöm, ha drukkolsz és szívesen meghallgatom, ha hasonló cipőben jársz.

A következő bejegyzés pedig arról szól majd, hogy szerintem, hogyan készülhetünk fel az óvodakezdésre.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.