5 könyv egy ajánlóban

20151101_160756_1.jpg

Akár az erkélyen/teraszon betakarózva, akár a meleg szobában, akár a buszon, metrón vagy villamoson, a lényeg, hogy vegyél elő egy könyvet és olvass. 

Olyan nagy a választék a jó könyvekből. 
Amik nem csak kikapcsolnak, de erőt adnak a mindennapokhoz. 

Ajánló következik: 

1.  Rhonda Byrne: Határtalan gondolatok

tn6_b1083584.JPG

Rhonda Byrne írta a Titok című könyvet. Az alapgondolatok ebben a könyvében is megjelennek, de a Határtalan gondolatok egy olyan kötet, amely az év minden napjára tartogat egy-egy bölcsességet. Én ugyan nem így olvastam, hanem pár nap alatt a végére értem, de nem egyszer olvasós könyv, hanem olyan, amit bármikor elővehetünk, ha pozitív megerősítésre vágyunk.

2. Cheryl Strayed: Vadon

Cheryl három hónapon át tartó túrájáról, útjáról szól. Nyersen, őszintén, részletekbe menően. A jelen megéléséről, a múltban elkövetett hibákból való tanulásról és a kitartásról szól többek között. Az elhatározásról és a fel nem adásról. Olvasás közben úgy éreztem kicsit, mintha ott lennék vele. Sokszor pedig azt, hogy én is szívesen elindulnék. Elgondolkodtató, igazi lélekemelő történet, remek könyv. Film is készült belőle Reese Witherspoon-nal a főszerepben, ami elég jól visszaadja a könyvet, érdemes megnézni.  (írtam róla filmajánlót:  http://csak-csinald.blog.hu/2015/10/17/egy_lelekerosito_film_ajanlo )

3. Osho: Bátorság (A félelemnélküliség művészete )

Érdekes gondolatokat oszt meg a szerző, például ír félelemorientált és a szeretetorientált életről, és arról, hogy csak ez a kettő létezik. Arra buzdít, hogy örüljünk mindennek ami bizonytalan. A változás pedig jó, mert lehetőséget ad. Nézzünk szembe félelmeinkkel, merítsünk erőt, bátorságot szembenézni velük. 

4. Jack Canfield: Az összpontosítás hatalma 

Jól összefoglalja, hogy mi az, amit tehetünk, hogy sikeresebbek legyünk, az élet minden területén.
Értékes gondolatokkal buzdít, hogy ne halogasd, kezdd el, összpontosíts és csak csináld! 

untitled.jpg

5. Jack Canfield és Mark Victor Hansen: Erőleves a Léleknek

A cím mindent elárul. Igazi lélekemelő, rövid, de velős történetek gyűjteménye. Néha szomorkásan zárult, néha mosolyt csalt az arcomra egy-egy, de mindig elgondolkodtatott. Metrón olvastam és egész másképp indult a reggelem. Nehéz lerakni, mert mindig úgy van vele az ember: csak még egyet! 🙂 Már három kötete is megjelent. 

ero.jpg

Remélem, megtetszett egyik-másik könyv az ajánlómból. Jó olvasást! 

Ha van kedved, írd meg, most éppen mit olvasol. 🙂

 

Bejegyzést írta: Deák-Ember Ágnes

1. kép: bookline.hu

Egy hozzászólás

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.