5 mindennapos dolog, ami nem engedem, hogy kiakasszon, inkább a nevetést választom

Sokan nem ismerik azt az oldalamat, hogy hirtelen mérges tudok lenni. Azt azért jó néhány igen, hogy könnyen elsírom magam.
Na, de  legtöbben mégis csak a mosolygós énemet látják. És így is van ez, legtöbbször mosolygok. Vannak például ezek a mindennapos esetek, amiken egy pillanatig nem aggódom, puffogok vagy durcáskodom. Inkább nevetek egy jót. Leginkább magamon. Te is inkább a nevetést választod?

“Az ember tudjon nevetni saját magán, különben szenvedni fog.”

Ezek tényleg nap mint nap előfordulnak velem. Elmesélem és így meg tudsz rólam pár új infót, jobban megismersz és leginkább a célom, hogy jól szórakozz, remélem, jókat fogsz derülni a következő sorokon.

  • nem találok hajgumit

Van jó pár hajgumim… valahol. Amikor kéne, akkor sosincs. A hosszú haj rettentő idegesítő tud lenni olykor, plusz zuhanyozáskor is muszáj ugye összefogni. Na, én a következőképp oldom meg, ha égen-földön sincs egy hajgumi: 1!!!!! darab hullámcsattal (de ezek is eltűnnek általában) ceruzával, tollal vagy előfordult már hogy fogkefével tűztem fel a hajam. Zoknit is használtam már hajgumi gyanánt. Vagy karkötőt.

  • nincs nálam könyvjelző 

Ezen már az egész család röhög, miket tudok én könyvjelző hiányában felhasználni, hogy tudjam, hol tartok a könyvemben. Azt hiszem, a teljesség igénye nélkül ezek már mind funkcionáltak könyvjelzőként:  papír zsebkendő, laptop-töltő, toll, hajgumi, zokni, takaró, párna, ruhadarab, egy másik könyv

  • nincs tiszta kiskanál 

Valahogy ezekből sincs sohasem elég. Mert kell egy a kávéhoz, egy külön a mézhez.., kell egy külön a lekvárhoz, és egy másik a túróhoz, és így tovább. Lehet, hogy csak sokat eszek, nem tudom, de a lényeg, hogy általában nem találok egyetlen kiskanalat sem. Na ilyenkor teljesen jól megoldom azzal, ami a legközelebb van a kezemhez, nagy kanállal, villával vagy a kést megfordítva a kezemben keverek-kavarok. Esetleg nemes egyszerűséggel belenyúlok az üvegbe az ujjammal.

Kérhetek ilyet szülinapomra?! 🙂 😛
  • nem találok egyforma zoknit a fiókomban

Na, a zokni már két előző posztban is szerepelt. Az van, hogy zokni mindenhol található a lakásban… De! Egy pár zokni? Az igen kevés. Főleg az én fiókomban… Úgyhogy ilyenkor jön, hogy férj fiókjából vadászok egy szép nagy zoknit a lábamra, vagy előfordult már, hogy a kisfiamét rángattam magamra. Jó volt rám. De újabban, egy picit sem törődök vele, és csak annyit mondok, miközben magamra húzom a páratlan zoknijaimat, hogy:

az élet túl rövid ahhoz, hogy a zokni párjának keresésére pazaroljuk

  • fura kérdések, kérések a munkahelyemen

Mivel egy szálloda recepcióján dolgozom, így tényleg nap mint nap szembesülök érdekes kérdésekkel. Amikor másik köntöst, új izzót, elemet, borítékot, tollat, papírt, színes ceruzát, ollót és így tovább kérnek, persze simán teljesítjük. Amikor viszont hóláncot vagy pogácsát szeretnének, mindenképpen és azonnal, akkor azért nagy szemekkel nézek. Elhúzom a szám és hárítom a kérdést, miközben magamban arra gondolok, vajon miért gondolják, hogy a recepció mögött egy óriási raktár van, különböző méretű hóláncokkal például, meg persze mindig friss pogácsával és még ki tudja mivel. Próbálkoznak azzal is gyakran, hogy “de biztos nincs valami rejtett ital itt?”,  de volt már, hogy egy zacskó rizsre lett volna szüksége a kedves vendégnek.  Ilyenkor kedvesen felhívom a figyelmet arra, hogy ez itt a recepció, és elirányítom a vendéget az étteremig/bárig, illetve ha ez utóbbi bezárt már, akkor pedig a szobájában található minibárig.

Természetesen mosolyogva. Mert miért is húznám fel magam mindezeken?

(Inkább jól megírom! )

Remélem, Te is legalább elmosolyodtál néhányszor.

Nevetni jó! Nevess gyakran Te is!

“Ha valamit ki lehet nevetni, akkor azt ki kell nevetni. Röhögjünk! Az ember egyik legfontosabb tulajdonsága – az egyik a sok jó közül -, hogy képesek vagyunk röhögni.”

“A nevetés a legjobb gyógyszer arra, hogy ne kezdj el bombaként ketyegni.”

“A nevetés csodálatosan oldja a feszültséget és a haragot. Az a munkahely, ahol a mindennapi kihívások közben lehetőség van nevetésre és viccelődésre, sokkal örömtelibb, kreatívabb hely, ahol feltöltődhetsz energiával.”

“Két nevetés után a világot, a problémáimat is másképp látom. Három nevetés után meg is tudom oldani.”

“A nevetés a legjobb orvosság. Mindegy, mennyire rossz vagy kilátástalan a helyzet, a humor, a huncutság és a szívből jövő nevetés mindig belefér. Ha megtanulunk nevetni magunkon, nyitottabbá válunk a mélyebb emberi kapcsolatokra és az alázatosabb tanulásra.”

“A nevetés tisztít és gyógyít. Nem tudom, hogyan működik, de (…) rendszeres adagokban írnám fel receptre mindenkinek.”

Ha veled is történnek hasonló vicces dolgok, írd meg!

Ezeket is olvasd el:

Audrey Hepburn szerint az élet

Készülj fel! Adok egy varázspálcát, hogy megváltoztathasd a hangulatodat!

6 dolog, amire megtanít a P.S. I love you című film

Mosolygós napot, kedves Olvasó! 

Véleményed bátran oszd meg velem, örülök, ha írsz nekem!

Kövess Facebookon és Instagramon is!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.