10 tipp, hogyan pezsdítsd fel a házasságod

Aki, azt mondja nincsenek nézeteltéréseik, nincsenek vitáik, gondjaik, az hazudik.  Hosszú évek telnek el, napok mennek egymás után. Azt gondolnád, hiszen úgyis ott van neked, hiszen már ismer, majd megbékél és így tovább. Ez viszont nem így működik.

A kapcsolatért tenni kell. Nem üres közhely, hogy megszerezni könnyű valakit, megőrizni már annál nehezebb.

Fontos az egyensúly. Adni és kapni. Odafigyelni egymásra. Ha kell változtatni a dolgokon és magunkon.

 

 

A szavak helyett a tettek, amik igazán számítanak.

 

Mit tehetsz, hogy felpezsdítsd a mindennapokat, amik esetleg már-már szürkévé, egyhangúvá váltak a házasságotok során? 

 

 • 1. Felejtsd el a nem tudom-okat

Nem tudom, mi a baj. Semmi. És hasonlók… Inkább mondd ki, mi bánt, mi az, ami jobb lehetne, amire jobban figyelhetnétek. ( igen, mindketten, hiszen egy kapcsolat mindig két emberen múlik ) Beszéljétek meg. Egymással. Nem mással. Ne hagyd magad, ha épp süket fülekre találsz, kezdd újra egy másik időpontban vagy egy másik megközelítésből.

 

 

 • 2. Hagyd néha békén
  Nehéz, mert mondanád még, de hagyd, hogy lenyugodjon. Lenyugodjatok. Különben csak veszekedés lenne a beszélgetésből. Később normál hangnemben át tudjátok beszélni a történteket.

 

 • 3. Nézd más szemüvegen keresztül
  Sőt legyetek néha mások. Egy kis szerepjáték még senkinek sem ártott meg. (de túlzásba ne vigyétek)

 

 • 4. Szervezzetek közös programot

Szakítsatok időt arra, hogy kettesben legyetek. Nem muszáj pénzt költeni, egy piknik egy közeli szép helyen is nagyszerű alkalom a kimozdulásra a négy fal közül. Érdemes a szabadban eltölteni azt az időt, amíg a nagyszülő vigyáz a gyermekre, vagy oviban, bölcsiben van. Sétáljatok kézen fogva, élvezzétek, hogy a napsütés is feltölt.

Otthoni borozgatás, társasozás vagy filmnézés is jó program egy-egy estére (csak ne aludjatok el közben).

 

 • 5. Érezzétek jól magatokat külön-külön is.

Nem kell folyton együtt lenni. Ha máshol vagy, koncentrálj arra épp, ahol vagy, ne írogassatok folyamatosan egymásnak . (Csak hogyha akartok. Egyébként egy rövid bejelentkezés elég). Ha egy helyen vagytok, akkor is legyen meg a pici énidő.

 

 • 6. Mesélj

Kinek mondanád el, ha nem neki? Biztosan érdekelni fogja, hiszen veled történt. Figyelj rá viszont, hogy a megfelelő időben és megfelelő terjedelemben tedd. Ne km hosszan, mert akkor nem fog figyelni. Ne bonyolítsd sok névvel, felesleges információkkal a mondandódat. Te is kérdezz. Ne legyen egyoldalú a társalgás. Hiszek benne, hogy ahogy neked, úgy neki is jól esik a kérdés, sőt egyenesen szükség van a kérdésre: hogy telt a napod?

Szánjatok magatokra annyi időt napközben, hogy együtt fogyasszátok el a kávét és közben beszéljétek meg, kivel mi történt, mi a véleménye, álláspontja, mire gondol a másik egy- egy témát illetően. Feküdjetek le egy időben, így jut idő -ha máskor nem, legalább ekkor- beszélgetésre. 

 • 7. Ne legyél makacs!
  Nem foglalkozik velem, én sem törődök vele. Ismerős? Ne ezt a megoldást válaszd! Figyelj oda rá! Akkor is, ha ő esetleg tényleg nem teszi. Miért tennéd? Mert egyrészt nem sül ki jó belőle, ha önfejűen haladtok az egymással párhuzamos úton, másrészt csak azt kapod Te is, amit adsz. Mást nem várhatsz. Ördögi kör… Adj kedvességet! Minden apró odafigyelés számít.

 

 

 • 8. Légy türelmes
  Azon töltöd ki a mérgedet, akit a legjobban szeretsz? Ez egy béna kifogás. Tisztázzuk le magunkban, mi az, ami bánt. Mondjuk is el a Párunknak, de nem úgy, hogy nekiesünk.

 

 • 9. Vállald a felelősséget
  Ne hibáztasd mindig a másikat. Mindenki követ el hibákat. Valószínűleg igen, mindketten igyekezhettetek volna jobban, cselekedhettetek volna másként. Nézz magadba. Változtass. Légy önmagadhoz képest jobb!

 

 • 10. Szerelmes nézés
  Törekedjetek az olyan pillanatokra, amikor megszűnik minden , csak Ti vagytok ketten (például táncoltok egyet a konyhában). Idézzétek fel a régi emlékeket, a gyűrűhúzást az esküvőn, az első csókot, egy nagyon vicces percet, stb. nézzetek a Párotokra úgy, hogy lássátok meg mi az, amit mindig is annyira szerettetek benne.
  A sok -sok év alatt nem kell hogy elhalványuljanak az érzések, nem kell hogy a megszokásé legyen a főszerep.
  Valójában az 5 szeretetnyelv mindegyike fontos. Figyeljetek oda, hogy ne teljen el nap ölelés, kedves szavak, apró szívességek teljesítése, tartalmas, minőségi együtt töltött idő nélkül, ahol akár lehettek Ti saját magatok, vagy egy-egy gesztusotok, egy post it-re írt üzenet az ajándék.  

A gondolatait mindenki önmaga alakítja. Gondolj rá úgy: Szerelmem. Éreztesd is vele, hogy fontos neked. Hogy ő a mindened. 

Ha akarjátok, ha mindketten és igazán akarjátok még rengeteg csodálatos pillanat áll előttetek. Közös az út, melyen haladtok és még semmiről sem maradtatok le, tiétek lehet minden, amit szeretnétek, csak mindig előre nézzetek! 

 

 

 

Hasonló bejegyzések:

https://csakcsinald.cafeblog.hu/2017/05/23/megszoknel-igy-kezeld-a-konfliktust-a-parkapcsolatodban/

 

https://csakcsinald.cafeblog.hu/2017/02/13/egyszer-sem-abrandultam-ki-a-ferjembol/

 

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.