Új ház, új élet #2 – Hurrá, itt vagyunk! + Napirend tervem

kávé

Itt vagyunk! Csak ez számít. Beköltöztünk és bár nem vagyunk még készen, nagyon nem, mert a konyha teljes egészében hátra van még … ( gépek vannak és üzemelnek is, -a kamrában, ill. a hűtő a nappaliban), de majd alakulunk. Jól vagyunk, jól telt az első hét!

Magam is meglepődtem, amikor pityeregve búcsúztam az újpesti lakásunktól. Visszafordultam a kis ibolyámért és elköszöntem. Azt hiszem, meghatódottságomban könnyeztem. Véget ért egy korszak… 

Telepakolt utánfutóval érkeztünk meg. Haza. Megláttam a fenyőket, megcsapott a kellemes levegő, hangosan köszöntünk mindhárman a háznak és a magasban összecsaptuk a tenyerünket a férjemmel. Boldogság. 🙂

volt-lett

Kicsit nehéz most, mert már szeretnénk csak élvezni… Bár egy kertes házban sosem unatkozik az ember, nekünk még tényleg odébb van, hogy feltett lábbal pihenjünk. Amikor Domi ebéd után alszik, pörgök és dobozolok (most már kipakolás van, de sok dobozba csak belekukkantok és újra visszazárom, mert meg kell várnom a konyhát…), pakolok, kertet rendezek, lenolajjal festek, porszívózok, teraszt mosok, lépcsőt seprek, stb. 

Fáradt vagyok, nem tagadom. De lelkes és ha csak keveseket is, de haladok.

itt

Sajnos, hamar ki tudok borulni, nem örülök, ha változás van, ha valami nem a tervezettek szerint halad. Ezek jobb esetben csak rövid időre, de elveszik a kedvem, nehezen tudok túllépni rajtuk. Rugalmasabbnak kellene lennem. 

Valamint türelmesnek kell lennem, -ami a leggyengébb pontom (volt mindig is)… – , tudom jól, hogy mindent megtesznek azért, hogy szép legyen, és ehhez idő is kell. Mindenki fárad… de most kell még kitartónak lennünk. 

Szeretnék írni többet, de nincs rá kapacitásom, mert lefoglalja a délutánomat a sok ház körüli teendő, este viszonylag hamar kidőlök ( korábban hajnali 2 -kor aludtam el, most éjfél előtt már), a reggeli koránkelésre (ami fél 7-et jelentene, ha egy órával Domi előtt szeretnék ébredni) pedig még nem volt példa. 

Pedig ez a terv.
Az előző alkalommal is említettem, hogy új terveim vannak az időbeosztásomra vonatkozóan. 

Ezt szeretném kivitelezni, a nyári itthon töltött napokat eszerint alakítani:

 • -fél 7-kor kelni
 • -kb. 40-45 perc két naponta a blogra (olvasás és írás), heti 2-3 x pedig jóga
 • reggeli készítése a fiúknak, hogy együtt ehessünk (és én ne a konyhában/kamrában legyek, és akkor üljek le, amikor ők már befejezik, ill. ne csak egy kávé legyen a reggelim) (kisfiamnak már el is árultam ezt a tervemet, hogy az asztalon lesz a reggeli, mire felkel és nagyon örült neki, nagyon várja :)) 
 • közös játék Domival főként kint
 • ebéd elkészítése közösen ( ez már most is működik szerencsére)
 • 12 körül ebéd
 • -majd délutáni alvás Dominak, nekem pedig 1 lakrész (felső szint, azaz szobák és fürdő vagy nappali vagy konyha) takarítása, vagy kert szépítgetése + leülni kicsit kávézni, olvasgatni
 • -homokozás, kis locsolgatás a kertben, rajzolás, dominózás, sütisütés stb. Domival 
 • biciklizés, séta hármasban
 • vacsora a teraszon
 • -mosogatógép beindítása, elpakolás
 • fürdés, altatás
 • -beszélgetés, olvasás/ filmezés, egyszerre elalvás a férjemmel

Így nézni ki, amit nagyon szeretnék, és most már minél hamarabb bele is vágok…!

 

Neked mikor indul a nap? Van olyan teendő, ami, ha kimaradna a napodból, rosszul éreznéd magad?

 

Ági

2 hozzászólás

 • Pálné Zavanyi Éva

  Hasonló tervekkel rendelkezem, és részben már sikerül is megvalósítanom. Nagyon szurkolok neked is, mert sokkal jobban érzem magam, mióta így intézem a dolgaimat 🙂

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.