Tisztázzuk, mi a lényeg, avagy ezt csináld Lady Gaga után!

Mi is a lényeg? Te is felteszed olykor magadnak a kérdést? A napokban azon gondolkodtam, hogy nagyon nem mindegy, kinek mi a célja. Olvasd végig, és majd megérted, hogy hogy jön mindehhez Lady Gaga! 

“A lényeg, amit érzel… “

Például itt van ez a blog. Kikapcsolódás, énidő számomra, szeretem, ugyanakkor úgy érzem, tudok vele adni, ezért csinálom.
Több éve elsősorban magamnak, magam miatt írom, szívügy lett a blog és mindaz, ami vele jár. A blognak köszönhetően sok mindent kaptam: nagyszerű ismerősökre, barátokra is leltem, szuper rendezvényeken, hasznos, építő, motiváló beszélgetéseken, workshopokon vettem részt, egy-egy komment, üzenet is annyira jól tud esni, nem beszélve a kiemelésekről és mikor látom, hogy sokakhoz eljutnak a soraim.

Szeretek a bloggal foglalkozni (ami nem csak írást, hanem képkeresést, megosztást, kapcsolattartást, aktív jelenlétet a közösségi oldalakon, képben lenni az aktualitásokkal, véleményt nyilvánítani, informálni, támogatni, motiválni, adni valami pluszt vagy csak egy kis mosolyt és még sok -sok mindent jelent). Jó leírni a gondolatokat, jó megosztani, amit látok vagy hallok, ami velem vagy körülöttem történik. Mindezzel pedig jó nektek adni. Ha csak egy mondatot is, egy gondolatot továbbvisztek, elgondolkodtok rajta, ha magatokra ismertek, ha segít nektek, ha felnyitom valamivel kapcsolatban a szemeteket esetleg, ha tanultok belőle, ha érzitek, hogy nem vagytok egyedül, ha újat mutatok vagy valamit az eszetekbe juttatok, ha inspirállak, motivállak vagy jól szórakoztok, ha ad nektek valamit, az nekem jó érzés.

A blogomra nem úgy tekintek, mint bevételforrás. Mivel azonban azért nem kevés időt jelent a blogírás, az idő pedig pénz…, így nyilván jól esik, ha adódik olyan megkeresés, ami juttatással jár. Nem mindig pénzről van szó, és ezt én nem is bánom. Nagyon örültem, amikor a megállapodás értelmében könyvet kaptam ajándékba, vagy amikor utazásra felhasználható ajándékvoucher volt a fizetésem. Leginkább azonban vicc nélkül mindig annak örültem a legjobban, hogy új kihívás elé nézek, hogy teljesítek egy kitűzött feladatot, határidőre, aztán pedig érzem, ahogy egyre jobban sikerülnek az írásaim, hogy fejlődök.
Egyszóval: magamért csinálom.

Büszke vagyok rá, hogy egyrészt régóta írom a blogom, hosszabb szünet nélkül, másrészt az üzenete továbbra is nagyon fontos számomra, hiszek benne. Az, amiért írom a blogom, a célom vele, még mindig ugyanaz, amiért elkezdtem.

Csak Csináld

Csak csinálnunk kell, túlgondolás nélkül. Ez mindenre igaz.
Azért, mert szeretjük, azért mert jók vagyunk benne, azért mert akarjuk, azért, mert tudjuk, hogy ez a nekünk való, azért, mert van célunk. 

Nem kell ítélkeznünk, ki, miért és hogyan csinálja, a lényeg, hogy  ő saját maga felismerje a célját, meghatározza, és kitűzze maga elé. Arra haladjon, úgy tegye minden nap a lépéseit előre, hogy közben jól érezze magát.

Nem tudod, tudhatod más indokait, késztetéseit, ne ítélkezz, csak fogadd el, sőt leginkább törődj csak magaddal. Foglalkozz magaddal, a saját céljaiddal, a saját életeddel, csináld úgy, ahogy neked jó.

 

Magadért

Nem csak azért írtam oda a blogom nevébe ezt a kifejezést, hogy ne a híres sport márka szlogene jusson mindenkinek eszébe, hanem azért, mert tényleg így gondolom.

Mit sem ér az egész, amit kitaláltál, amit végigviszel, amiben sikereket érsz el, ha nem magad miatt teszed.

A kulcs nálad van. Benned van. Olvastam mostanában néhány gondolatot Lady Gagáról. Biztosan nem vagyok ezzel egyedül, de az is nagyon érdekes, mennyi oldalról meg lehet közelíteni ezt a témát.

Csodálatos volt az alakítása a Star is born (Csillag születik) című filmben. (Kicsit felháborított, amikor valaki úgy írt filmajánlót, hogy leírta, nem is tudta a film végéig, hogy ő szerepelt benne. Azért én amikor leülök filmet nézni, általában tudom, kik a főszereplők, főleg ha még cikket is írok róluk, akkor utánanézek. Plusz Bradley Cooper és Lady Gaga filmjéről, közös alakításáról azért sokat cikkeztek mostanában. Szerintem.)
Szóval itt van ez az énekesnő, akinek a nevét azért mindenki ismeri, lehet, hogy az arca nincs előtted, de egy-két számát biztosan fel tudod sorolni. Mindenki elismeri a nagyszerű hangját. Megérdemelten kapott most díjakat.  (A legjobb eredeti betétdal kategóriában nyert Oscar -díjat valamint Golden Globe díjat Lady Gaga a Shallow című számért a Csillag születik című filmből, aztán két Grammy-trófeát is gyűjtött  a dal.)

Talán olvastad már Lady Gagáról, hogy kigúnyolták őt korábban az iskolában és azt mondták neki: sosem leszel híres. Azt, hogy az énekes-színésznő most úgy van-e vele, hogy na, most aztán megmutatta, vagy pont nem érdekli, hogy mit gondolnak róla, ő bebizonyította saját magának, hogy meg tudta csinálni, sosem tudjuk meg….  Nem hittek benne az iskolában és még jóval azután sem.  Ő azonban mindig így állt hozzá ehhez és az élethez: “Soha ne hagyd, hogy bárki a világon azt mondja, nem lehetsz az, aki lenni akarsz.” – Lady Gaga


Stefani Joanne Angelina Germanotta ( Lady Gaga eredeti neve) talán felvett egy karaktert, talán játszik a színpadon (talán minden énekes/nő ezt csinálja, mit tudom én). De ott van, és csinálja. Nem akárhogy. Ráadásul másokat motiválva.

Én azt gondolom egyébként, hogy ő nem másoknak akarta megmutatni, ő már megtanulta, amit sokunknak még meg kell:

mások véleménye nem számít.  

Csak akkor van értelme, ha azt, amit teszel, azt MAGADÉRT teszed.Hogyan fogod elérni a célodat?

-teszel érte

-hiszel magadban

-önmagadat adod, magadért csinálod

-nem veszi el a kedvedet mások véleménye

-csinálod tovább, akkor is, amikor mások feladnák

-élsz a lehetőségekkel, felismered, amikor jókor vagy jó helyen

-elfogadod a segítséget, illetve mersz kérni

 

Hajrá! Csak csináld! – Magadért!

 

Kiemelt kép forrása: https://www.facebook.com/ladygaga/                                        ? Mark Seliger, Vanity Fair

Mosolygós napot, kedves Olvasó! 

Véleményed bátran oszd meg velem, örülök, ha írsz nekem!

Kövess Facebookon és Instagramon is!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.