Nem vagyok a legjobb


Nem vagyok a legjobb anya.

Nem készítek házi készítésű fogásokat, nem tálalok napi 5x. Néha meglógok játék közben. Olykor a telefon a kezemben van és nem rá figyelek.

De ott vagyok. Ha kérdése van, válaszolok. Ha megölel, átölelem. Sokszor megsimogatom, megpuszilom. Naponta többször elhangzik köztünk: Szeretlek. Őszintén.

 

Nem vagyok a legjobb feleség.

Nem viszem ágyba a kávét. Néha egyáltalán nem készítek reggelit. Nem sűrűn kérdezem meg, mit tehetnék érted. Nem biztos, hogy mindig hallom is, amit mond. Nem húzok esténként szexi hálóinget.

De ott vagyok. Tudunk beszélgetni. Tudunk nevetni. Tudunk táncolni. Sokszor megölelem. Megérintem, ha mellettem van. Naponta többször elmondjuk egymásnak: Szeretlek. Őszintén. Nem csak megszokásból.

Nem vagyok a legjobb munkaerő.

Nehéz felkelnem korán és időben érkeznem. Nem mindig vagyok kedves. Nem vagyok pontos és elég figyelmes.

De ott vagyok. Hangosan köszönök, kedvesen kérdezek, dicsérek, felelek, amire tudok. Elvégzem a feladatomat a legjobb tudásom szerint. És még mindig szeretem, amit csinálok. Hiszen azért vagyok ott.

Nem vagyok a legjobb gyermek

Nem beszélgetünk sokat a szüleimmel. Telefonon nehéz, pár perc alatt azt sem tudom, hol kezdjem a heti összefoglalót. Személyesen is általában közbeszól valami, sok a tennivaló. Ha morcos, nyűgös vagyok, nincs kedvem beszélgetni.

De vagyok. És egy szülőnek talán mindig a legjobb a gyermeke. Érdekel, mi van velük, ha nem is mindig kérdezem. Szeretem, ha mesélnek és ha megosztják velem a velük történteket kérdés nélkül is. Az ölelésem, a szeretet irántuk igazi, feltétel nélküli.

Nem vagyok a legjobb barát

Keveset telefonálok. Még kevesebbet találkozunk. Gyakran elfelejtem a szülinapokat. A kérdésekre csak később és nem azonnal reagálok.

De vagyok. Vagyok, amilyen vagyok. Akik szeretnek, így szeretnek. Tudunk beszélgetni, nagyokat nevetni. Elmondom az őszinte véleményemet, ha kérdeznek. Mesélek, segítek, ha tudok.

 

Még annyi mindenben nem vagyok a legjobb.

De nem is akarok az lenni.

A legjobb ellensége a jó? Nem érdekel.
Ha a magad mércéje szerint elég jó vagy, akkor rendben. Ha mások szintén azt mondják, minden rendben, akkor miért ostorozod magad?

Nem kell legjobbnak lenni. Törekedni lehet a minél jobb felé, de mindig csak önmagadhoz képest.

Mondjuk legyél jobb, mint tegnap vagy a múlt héten.

Győztes vagy, ha tükörbe tudsz nézni és nap mint nap tudsz őszintén mosolyogni.

 

 

Hasonló írások tőlem: 

Csináld jól!

Hogyan lesz magabiztos a báránykád?

Haladj az úton!

 

 

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.