Mivel leped meg magad idén karácsonyra?

A fenti kérdést tettem fel bloggertársaimnak, egyrészt, hogy hangolódjak kicsit az ünnepre a válaszaikat olvasgatva, másrészt, hogy megmutassam nektek, hogy magunkra is fontos gondolni, sőt nem csak gondolni, hanem igenis betervezni és megvalósítani, megajándékozni saját magunkat is karácsonykor.


Lehet ez tárgyi ajándék:


Mivel lepem meg saját magamat karácsonyra? Nos, nekem egy Zázalea all-in-one táska lesz az egyik meglepetésem, a másik pedig – egy együttműködésnek hála – egy Panyi Zsuzsi-féle nyaklánc. Nem nagy dolgok, de nekem pont jók.
( Barbara, Mom with five)

Én kértem egy objektívet, amit elvileg a férjemtől meg is kaptam, de az én kártyámról utalva. Erre ő is kért egy legót, amit elvileg én vettem meg neki, de az ő kártyájáról utalva. Szóval megleptük saját magunkat. 😀 (Viv, Sub Rosa és Beülős)

Ma vettem egy nagy ceruzacsomagot, mert imádom a felnőtt színezőkkel lenyugtatni magam. De amúgy még nem gondolkodtam ezen. ( Petra, Bouvet és Deluxe

Lehet élmény:


Minden évben arra vágyom a legjobban, hogy olyan élményben legyen részem karácsonykor, amire mindig emlékezni fogok. Idén december 23.-án a párommal közösen Pécsre utazunk. Ide jártam egyetemre, és az államvizsga óta nem jártam a városban, úgyhogy alig várom, hogy újra felfedezzem a kedvenc utcáimat, felkeressem a korábbi lakhelyem melletti parkot, és a vásárt, ahol anno a kiskutyámat vettük. Én ezekből az alkalmakból táplálkozom a hideg, szürke estéken. Hazafelé a Balaton partján is megállunk majd, hogy jó mélyet szippantsunk a levegőből. Nekem nem kell több karácsonyra. Talán sablonosan hangzik, de ha mindenki egészséges a családomban, és közösen üljük körbe az asztalt Szenteste, akkor nekem boldog a karácsony.
(Eszter, Napi Kincsek Tárháza)

Nekem az is ajándék, ha szebbnél szebb adventi vásárokat látogathatok meg olyan emberek társaságában, akiket szeretek. Idén Budapesten, Debrecenben és Gyôrben jártam, és még hátra van egy salzburgi kirándulás is. Debrecen lett idén a kedvenc. (Niki, Mert utazni jó, utazni érdemes

 

Vagy mindkettő: 

Idén a forralt boros karácsony este lesz nekem a házi meglepi! És egy csodás csizma, amit közben a férjem lestoppolt, hogy ő szeretné venni, de egy szép sálat mellé veszek magamnak. 12 éve élem meg a karácsonyt valami különleges ajándékként. 12 éve túlélője vagyok egy immunbetegségnek. amiről azt mondták, belehalok vagy két bottal járhatok, ha túlélem és persze gyermeket sem vállalhatok, ha életben szeretnék maradni. Nos én azóta egészséges vagyok és anyuka, boldog feleség lehetek, amiért végtelenül hálás vagyok! Ezt a hálát adom magamnak, a pillanat megélését, azt, hogy van mire visszaemlékezni. A  forralt borral a kezemben, takaróval a fotelben. Ez az én ajándékom magamnak. ( Lonci, PinkAnyu). 

Vagy lehet adni, hiszen adni sokszor jobb, mint kapni


A karácsony közeledtével ránk nehezedik a nyomás. Ajándékot kell venni! Olyan szép lenne az a karácsony, ahol a tárgyi ajándékok helyett egy kedves mondattal lepnénk meg inkább ismerőseinket. Évek óta nem fordítok hangsúlyt az ajándék vásárlásra kimondottan az ünnep alkalmából. Az év folyamán, főleg az év második felében, ha valamire szükségem, akkor megveszem. Most például egy sál – sapka – kesztyű szettre vágytam, már megvettem. Nem kimondottan karácsonyi ajándék, hanem egy hasznos, több éves ruhadarab, amire amúgy is ki kellett volna adnom a pénzemet.
Az év végén meg általában utazni szoktam, de az is inkább a szabadságolásom miatt, mert pont az ünnepekre esik és az egész éves kitartó munkám után jutalmazom magamat. Az elmúlt években Amerikába jártam. És mivel hálás vagyok azért, hogy megtehettem, helyben, az adott városban napi szinten adtam pénzt különböző embereknek, az utcai zenésztől kezdve a hajléktalanig. A legkedvesebb emlékem: az óceánparton mosta ruháit a strand zuhanyzójánál egy nincstelen férfi. Gondolkodás nélkül kivettem egy 10 dollárost a pénztárcámból. Odasétáltam hozzá és átadtam neki boldog karácsonyt kívánva. A legjobban esett adni egy ismeretlen férfinak december 24-én a világ másik végén. ( Anna, Életem morzsái) 

 

Köszönöm kedvenc blogjaim íróinak a válaszokat!

 

Te se felejtsd el önmagad is megajándékozni karácsonykor! Mivel leped meg magad idén?

 

 

Karácsony témában ajánlom még:

Hogyan éljük túl a karácsonyt? 3+1 tipp, hogy ne dőlj ki…

 

 

Egy hozzászólás

  • Hanna “Honey” Fáy

    Sajnálom, hogy erre csak kommentben reagálok.. Igazság szerint el voltam tűnve nagyon, de az én legjobb karácsonyi ajándékom most magamnak, hogy jelentkeztem egy tanfolyamra, aminek a gondolata is egészen lelkesítő. 🙂

    Nehéz lenne szavakkal kifejezni, hogy ez mit jelent most nekem, hiszen hónapok óta gyötrődöm egy bizonyos helyzetben és a tréning reményt ad, életkedvet hozott és nagyon motivált vagyok.

    (Az is lehet, hogy folytatom a blogolást és erről fog szólni a következő posztom!? :))

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.