Hol tartok most?

Vannak tervek és álmok. Vannak megvalósított és megvalósítandó projektek.

Az év elején írtam egy listát ( 101-1001_kihívás) és bár nem minden pont olyan, hogy a kb. 3 év letelte előtt kipipálható lenne, jó párat már áthúzhatnék a sorok közül. Jó érzés haladni előre!

Közeledve az első félévhez elmondom, hogy mi az, ami már PIPA. 

“Utoljára mikor csináltál valamit először?”
(Bob Proctor)

 

Megragadt bennem ez az idézet és írtam néhány konkrét vagy kevésbé konkrét dolgot ebben a szellemben a 101 pont közé.

Egyik ilyen a segway! Kipróbáltuk, részt vettünk párommal ( és még 1 párossal) egy segway -túrán. Imádtam! Nagyon jó érzés így gurulni. Kb. 90 mp csak, míg belejön az ember. Azt hittem, a testünk dőlésével irányítjuk, de mint kiderült a talpunkkal, a lábujjainkat lenyomva előre, a sarkunkra helyezve a testsúlyt pedig hátra halad a gép. Néha úgy is éreztem, hogy ez nagyon megy már nekem, aztán persze meglepődtem a meredek résznél, de szerencsére sikeresen leérkeztem. A Mátrában túráztunk terep-segway-jel. Nagyon tetszett a gyorsan gurulás (20km/óra a max.) az utakon, az erdőben is olykor-olykor lemaradoztunk párommal, hogy gyorsabban haladhassunk. Gyönyörű volt és igazán üdítő látvány a sok zöld, kellemes a napsütés. Még panorámát is néztünk Mátra első kilátójából -bár én legszívesebben le sem szálltam volna a segwayről. 🙂 Nem lett izomlázam a kb. 1,5 órás túra (+kb. 20-30 p a tanulás-gyakorlás) után, de hosszabb túrák esetében biztosan érzi az ember combja az igénybevételt.   
segway

Új helyek felfedezése is a listámon van. Amit nagyon örülök, hogy kipróbáltam, teszteltem -azóta már többször is-  az a Frei kávézó! Budapesten a Nyugatinál van egy kisebb, Nyíregyházán pedig egy egész nagy, ezekben jártam már. Nagyon kellemes volt a dohánykávé, és mellé a süti, ízlett a kókuszos machiato és a gesztenyekávé is -és még tudnék választani… A hangulata is tetszik!

Legközelebb viszont  -már egy ideje- a pásztói Csibe cukrászdát szeretném közelebbről megismerni 🙂
Tetszett a hely, ahol a bloggertalálkozó volt, a Rengeteg Romkafé és isteni volt, jó sűrű a forró csokijuk!
Voltam a Fröccsteraszon is az Erzsébet téren. Ez annyira nem jött be.. a környék hangulata kárpótolt viszont.
Az Ária Hotelbe is bekukkantottam kicsit, nagyon szépséges. 

kávé

Jól állok ezzel a ponttal is, sőt túlteljesítem .. 🙂 :
->Részt venni képzéseken, előadásokon, workshopokon, tréningeken min. fél évente
Voltam Oravecz Nóra évindító workshop január közepén, Cafeblogos workshopon márciusban, bloggertalálkozón, ahol blogmarketingről is eszmét cseréltünk, áprilisban. Nemsokára pedig az Üzletanyu Konferencia lesz, nagyon várom , tavaly is voltam, sok hasznos dolog elhangzott, inspiráló, motiváló tud lenni és jól éreztem magam.

Kipipálhatom ezeket is :
->Én-időt tartani -ha csak napi pár percet is…
Színezek például, vagy nyugodtan megiszom a kávémat és /vagy megeszem egy desszertet, és persze a blogírás is illetve a blogok olvasása is ilyen.

->Könnyebben megválni felesleges tárgyaktól – épp a napokban küldtem el egy kolléganőm segítségével 2 nagyobb táska női ill. babaruhát egy anyaotthonnak. Felhívtam őket és azt mondták szívesen fogadnak bármit -én meg szívesen küldtem. 🙂

->Bevonni a kisfiamat a házimunkába, együtt sütni-főzni, amikor csak lehet+ van kedve
Szerencsére általában van kedve. Mindketten élvezzük, felültetem a konyhaasztalra és segít tésztát gyúrni is már, kavar, pakol -néha a szájába a finomságokat 🙂 , de tényleg egyre ügyesebben. Azt mondja ő a nagy kukta! (apa  a kis kukta, én pedig  a közepes kukta. 😀 ) Teregetni vagy mosogatógépből kipakolni is előfordul, hogy magától jön segíteni. 🙂

->Kavicsokra festeni
Kisfiammal festettünk, ő egyszínűre én meg kreatívkodtam kicsit.

12973069_1298454286838665_6323914759132624502_o 

Folyamatban lévő feladatok/projektek -fél pipa:

->Együttműködés bloggerekkel

->Vendégposzt a blogra

Mindkettő volt már, nekem is írtak ( ITT, ITT és   ITT) ill. én is írtam (ITT ) illetve interjú is volt velem ITT/. Lesz is még vendégposzt a blogomon, még egy “csak csinálom” témában ill. egy motiváló történet biztosan.  Örülök a közös munkának, kedves, ügyes blogger társakkal találkoztam (van, akivel csak a neten, vannak páran, akikkel pedig már személyesen is.) 

-> már kipipáltam, hogy nyertem egy pályázaton! Egy rövid mesével lehetett jelentkezni és úgy volt, hogy húsvétra meg is jelenik a könyv. Nem tudom pontosan, miért csúsztak meg ennyire, de még nem jelent meg, viszont az biztos, hogy benne lesz a meseantalógiában a mesém az Árnyéknyusziról. 🙂

->jelentkeztem egy másik meseíró pályázatra is, fent van a mesem.hu oldalon, amit írtam. Ott hamarosan választanak majd, kik, illetve milyen történetek kerülnek majd bele a mesekönyvbe, ami megjelenik októberben. Itt is egy nyuszis történetet találtam ki (illetve írtam egy másikat is, de az nem annyira mese..)

 Lehet drukkolni! 🙂
És persze folyamatosan nézem a lehetőségeket, a pályázatmenedzser oldalon.

Hamarosan megvalósul -fél pipa:

->2016 máj végén elbúcsúzni a munkahelyemtől
Bizony, már bejelentettem. 8 év.. hosszú idő. Első munkahelyem volt. Szerettem. Fura lesz, hogy már nincs. Hiányozni fognak a kollégák, az érdekes munka. Szülésem után nagyon -nagyon rugalmas volt a főnöknőm, én határoztam meg azt is, hogy melyik két napon mentem egy -egy héten. Most is én mondtam, hogy akkor ennyi. Hiszen költözünk nyáron. Az otthonról dolgozás pedig tudom, hogy nem menne nekem, fel sem merült most.

->Négycsillagos szállodában dolgozom a Mátrában
Megvan a kiszemelt szálloda, sőt már beszéltem a szállodaigazgató-helyettessel és elküldtem neki az önéletrajzomat. Egyelőre nem keresnek új embert, de úgy is lehetőség szerint ősszel szeretnék kezdeni. Várakozás, kicsi izgulás, de csak sikerül majd, azt gondolom egy helyinek örülnek majd. Azért jöhetnek a pozitív energiák! 😉

“Amit a cél elérésével kapunk, közel sem olyan fontos, mint amivé válunk, amíg azt elérjük.”

(Zig Ziglar)

 

-> 2016 júl elején költözés a mátrai házunkba 

Hamarosan ez is eljön, nagyban felújítunk, minden hétvégén a Mátrában vagyunk. Élvezem a fizikai munkát. Sikerélményt nyújt és mikor elfáradok bent, jól esik egy kis gereblyézés a kertben és a komposztáló töltögetése. Unatkozni nem szoktam.. Domi is jött eddig mindig velünk, jön “dolgozgatni”. (ez néha homokozást jelent neki 🙂 ) 

fürdő
fürdőszoba nagyobbítása

Ezzel, azaz a házzal kapcsolatos a következő néhány pont, ami már biztosan lesz:

->Olvasósarok kialakítása 

Már ott várakozik egy pad az egyik ablak előtt az emeleten. Olyan jó lesz ott felhúzott lábbal olvasgatni és néha kitekinteni a fenyőkre…

->Idézetes fal 

A lépcsőfordulóba tervezzük, hogy mindig lássuk. Keretekben össze-vissza stílusban. 

->Fürdőkád

Nagyon-nagyon régóta nincs, úgyhogy már régóta vágyom rá. Elég tágas és kényelmes lesz a fürdőszobánk, ahol helyet kap majd végre egy fürdőkád is! 

->Függőágy

Úgy néz ki függőszék lesz, de a lényegen nem változtat.. Azt hiszem, már meg is van a kedvenc helyem a kertben, a nyárfák alatt.. , oda képzelem. 

 

 

folyt. köv. 🙂

 

“Mindennek, ami történik veled, nemcsak oka, de célja is van!” (Müller Péter)

segway2

 

Nekem nagyon jól esett összefoglalnom a fentieket. Neked milyen aktuális terveid vannak, és mi a legnagyobb sikered az elmúlt időszakra vonatkozóan? Oszd meg velem, ha van kedved! 🙂

 

Üdv., Ági

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.