Legyél elégedett a külsőddel! – Interjú a Kialakító bloggerével

Mindenki alakul, minden kialakul! –hirdeti Enikő blogjának, a Kialakítónak az alcíme. Már ez a mottó is önmagában nagyon pozitív és motiváló. Ilyen a blogger személyisége is, aki sokszor hangoztatja, mennyire fontos az önbizalom és hogy elégedettek legyünk önmagunkkal.

Legyünk bátrak és fogadjuk meg Enikő tanácsait és vigyünk egy kis vagányságot, kis extrát a ruháink összeállításába vagy próbáljunk ki egy új sminkterméket mondjuk egy nude árnyalatú rúzst. Tapasztalatokat, segítséget kapunk az oldalon rengeteg fotóval és jó néhány videóval kiegészítve. 
Mindeközben egészen mást is ad. Látszik, érzékelhető a sorain az, hogy élvezi, amit csinál. Lelkes, és mindenkihez van egy-két kedves szava.  Ötletet ad, gondolatot ébreszt, kreativitásra buzdít. Biztosan egyet ért a mondással : life’s too short to wear boring clothes (az élet túl rövid ahhoz, hogy unalmas ruhákat viseljünk). Vidám és fantáziadús, aki kaméleonként váltogatja a kinézetét. Azonban minden alkalommal egy szerethető lányt -aki ráadásul nyíregyházi, akárcsak én – kapunk, aki egyszer sem pazarolja arra az idejét, hogy lehangoló panaszkodó sorokat írjon, csakis motiválja az olvasókat. 

Aki a kérdéseimre válaszolt: 

Hegedűs Enikő

A Kialakító bloggere ( http://kialakito.blogspot.hu/ )

kozeli_rock.JPG 

– Mikor fogalmazódott meg benned a blog gondolata?
2013-ban a barátom, Botond Dániába ment egyetemi gyakorlatra és pár hónap után elkezdett győzködni, hogy menjek ki utána. Sok dilemma után repülőre ültem és együtt dolgoztunk kint, ám amikor hazajöttem, a cég, ahol addig dolgoztam nem vett vissza (mert aki elmegy ne jöjjön vissza, azóta is él ez az elv). Az egyetemi bürokráciának köszönhetően passziválnom kellett. Soha nem voltam az a tétlen alkat, másfél hónap után kiborultam, hogy kell valami, ami munkával lát el. Ekkor jött az ötlet a barátnőmmel, Zsanival, hogy csináljunk női magazint, amiben érdekes és hasznos dolgokról írunk. Kis naivan nem tudtuk, hogy vannak divat és szépség blogok.
tul_szoknya_hetkoznapra.JPG
– Imádom a lelkesedésedet. Ha rosszabb passzban vagy, mi az, amitől új erőre kapsz, ami feltölt?
Köszi, de nem vagyok én mindig lelkes, ugyanúgy húsvér ember vagyok, aki néha nagyon padlón van. Az a véleményem, hogy a blogon motiválni kell az olvasókat és nem siránkozni kell. Persze, ha valami nem jön össze, akkor lehet róla beszélni, de engem is jobban fenn tart a nehézségek közepette a vizen, ha akkor a blogon nem panaszkodom. Kérdésedre válaszolva, sok időt töltök magammal, magamban, rendezem a soraimat, ahogy nagymamám mondta. Mindig is igényeltem az „én-időt”, ebből kifolyólag minden nap korábban kelek és ilyenkor van időm arra, hogy a belső konfliktusaim megharcoljam. Az utóbbi időben próbálok a pozitív dolgokra koncentrálni, bár ez maximalistaként elég nehéz, hiszen folyamatosan látom a hiányosságokat. Az a taktikám, hogy ha valami nem úgy alakul ahogy szeretném, akkor ráfókuszálok az életem azon pontjaira, ami jó, ami működik, egyfajta mankónak használva. Ja és feltölt még, ha hétköznapi szinten gondolkodunk egy kávé a barátnőkkel, vagy egy kis csavargás Botonddal. 

037.JPG
– Azt csinálod, amit szeretsz. Mi lenne a tanácsod, azoknak, akikre ez az állítás nem igaz? Mesélj arról kérlek, hogy milyen előnyökkel jár a blogolás számodra.
Kezdem azzal, hogy egész életemben kerestem a nagybetűs hobbim, mert egyszer olvastam, hogy akkor teljes az ember, ha megtalálja. A blogban megtaláltam ezt, most már abszolút munkaként is megélem, sőt egyfajta hivatásnak is érzem az írást. Fantasztikus, ha az ember rájön arra, mi az, amit igazán szenvedélyesen szeret csinálni, mivel én későn találtam meg ezt a tevékenységet, így mondhatom katartikus élmény volt. Az első lépés ennek a dolognak a felkutatása, legyen sport, zenélés, festés, vagy bármi. Második az akarat, elköteleződés és a kemény munka, így ezen a területen el lehet érni valamit és ha az ember szerencsés előbb-utóbb ez lehet a munkája.

Sok eseményre hívnak, olyan embereket és dolgokat van módom megismerni, amiről álmomban sem gondoltam. Nagyon inspiráló ez a közeg. Mivel nyíregyházi vagyok, így eléggé kimaradok sajnos a vérkeringésből, kevés ilyen helyre van lehetőségem eljutni. A másik előny, hogy rengeteg márkával ismerkedtem meg az utóbbi két évben, ezáltal nagyon sok hasznos tudásra is szert tettem. Legnagyobb profitnak tehát azt gondolom, hogy sok vonalon, fotózás, sminkelés, bőrápolás, öltözködés, fejlődtem.

– Hogyan élted meg az első időszakot, mielőtt még megkereséseket kaptál volna?
Nem is tudtuk, hogy van ilyen, hogy megkeresés, hogy tesztelési lehetőség, a Digital Divason derült ez ki számunkra. Utána pedig szinte azonnal megkeresett egy cég, a Moyra egy szuper kis doboz lakkal, el nem tudod képzelni, hogy örültem, ez volt az első elismerés, ami nem az olvasóktól jött. Szóval a megkeresésekig nem görcsöltem, csak írtam és ez azóta is jellemző rám, nem a termékekért, az együttműködésekért vezetem a blogot, hanem mert szeretem és kiteljesít. 
02.JPG
– Olyannak gondollak, akinek fontos a dicséret, a pozitív megerősítés. Ez is egyik oka volt annak, hogy elkezdted a blogot?
Ez abszolút nem volt benne, így visszagondolva érdekes, mert akkoriban még inkább külső kontrollos voltam. Függtem a környezetem véleményétől, ami elég nagy baj, véleményem szerint kell, hogy az ember önmagában is tudja, hogy hol a helye a világban és hogy mennyit ér. Ezen dolgozom már jó ideje, hogy a külső vélemények ne legyenek elsődlegesek. Természetesen pozitív megerősítés és dicséret nélkül szerintem nem élet az élet, mai napig minden kommentnek és üzenetnek megörülök, amiben kedves szavakat látok, igyekszem is mindig válaszolni. 

– Mi a célod a bloggal? Mi az elsődleges számodra: a saját kedvedért csinálod, vagy másoknak szeretnéd megmutatni a lehetőségeket és bátorítani őket az ötleteiddel?
Az idea, hogy másoknak adjak tanácsot, ami beindította a blogot, de ezzel összefonódva ott van, hogy imádom ezt. Szeretném, ha a nők, akik megannyi szereppel azonosulnak az életükben (anya, feleség, munkatárs, barátnő, stb) megtalálnák önmagukat, azt ami boldoggá teszi őket. Eközben miért is ne játszhatnánk a megjelenésünkkel, miért is ne hozhatnánk ki a legtöbbet önmagunkból. Amikor elégedettek vagyunk a külsőnkkel, a sminkünkkel, a ruhánkkal sokkal magabiztosabban látjuk el a hétköznapi teendőinket és a nagyobb kihívásokat is könnyedén küzdjük le. Igyekszem a terméktesztekkel megkönnyíteni a választást a kozmetikumok, sminktermékek között és az outfitt-ekkel inspirálni arra, hogy merjenek kis szeleburdi vagányságot becsempészni az öltözködésükbe a lányok, asszonyok.

burberry_sal_outfit.JPG

– Mi az, amit legtöbbször kimondasz magadnak /gondolsz magadról a tükör előtt állva?
Érdekes, hogy mióta blogot írok a tükör kevésbé központi tárgy az életemben. Sokat segített a rengeteg fotó elfogadni önmagam, és akár smink és cicoma nélkül élni. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nincs szükség a nőiesség hangsúlyozására, dehogynem, sőt imádok sminkelni és stílusokból-stílusokba átlépni. Kaméleonként folyamatosan váltogatom a kinézetemet, néha pin up girl, időnként díva, de van, hogy szürke egér.  Elfogadtam a külső hibáimat, de persze igyekszem kihozni magamból a maximumot és persze van olyan reggel, amikor ellenségem a tükröm 😀

eniko.jpg

Plusz 10 kérdés-válasz: 

(-> katt. a képre és nagyobb lesz)

uj-blog-csak-csinald.jpg

 

Csak csináld magadért összegzés:

Ne add fel, meg fogod találni, mi az amit igazán szeretsz csinálni, ami a szenvedélyeddé válik, amit hivatásodnak tekintesz. Légy kedves, mert amilyen Te vagy, olyan veled is  a környezeted, a világ. Nézz előre, de légy hálás mindazért amit elértél, amid van. Ne bánj semmit, a hibákból tanulni kell, fejlődni. Legyenek céljaid. Nagyok is, mert merni kell nagyot álmodni! Legyél elégedett önmagaddal! Ne siránkozz, ne panaszkodj!

 

 

Az interjút készítette: Deák-Ember Ágnes

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.