Évértékelés

dsc_0879.JPG

Ma van az év utolsó napja. Érdemes ilyenkor egy kicsit visszanézni. Értékelni magunkat, sikereinket az évben és levonni a tanulságokat a jövőre nézve. 
A változások éve volt ez számomra, illetve talán a készülődése. A következő évben lesz csak az igazi váltás, változás számomra. Hiszen megvettük a házunkat a Mátrában, elkezdtük a felújítást és a nyáron költözünk majd. Új állásom lesz, röpke 8 év után lezárul egy korszak. Az óvodát kezdi majd a kisfiam. Stb.

A blogot tekintve szeretnék egy összefoglalót írni most.

 2015 júniusában kezdtem el. Olyan céllal, hogy

  1. kikapcsoljon és feltöltsön. Hiszen nagyrészt anyukaként élem a napjaimat és kell, hogy legyen valami más is az életemben. Kell az alkotás, ami nálam az írás. Kell, hogy létrehozzak valamit. Kell, hogy leírjam leginkább magamnak, azt ami a fejemben kavarog. Leírjam azt, ami szerintem fontos.
  2. motiváljak másokat is, hogy merjenek lépéseket tenni. Kifogásokat könnyű találni, de én mégis azt mondom: csak csináld! Ne foglalkozz a ‘hogyan’-nal a ‘miért’-tel, a ‘mikor’-ral, ne foglalkozz másokkal! Ha valamit igazán szeretnél, megtalálod rá az időt és tudni fogod,hogyan kezdj bele, hogyan valósítsd meg. Csak kezdd el. És ne add fel!

Mindkettő pipa. Nem igazán tudtam akkor még, hogy számos az enyémhez hasonló blog van már. Úgy gondolom, ez jó. Egyrészt nagyon örülök, hogy sokan és -egyre többen- gyakorolják a pozitív életszemléletet és szeretnék motiválni az embereket. Másrészt hiszem, hogy erősítsük egymást, inspirációt kapunk és adunk és tanulhatunk egymástól.

Az én blogomon az olvasó pluszt kap az interjúk által. Kitaláltam,hogy személyes történeteket szeretnék megmutatni, megismertetni különböző felfogásokat, megközelítéseket. Válaszokat adni a ‘hogyan’-ra. Inspirációt adni, biztatni.

A számokba nem igazán mennék bele, de ránéztem a statisztikára. Egyértelműen mutatják számomra, hogy jó ez az irány. Az interjúkat olvasták, olvastátok el a legtöbben. Ezeket követi a népszerűségi sorrendben a gyermekneveléssel kapcsolatos bejegyzések. Nagyon szívesen megírom majd a továbbiakban is a tapasztalataimat. Nem is tudnám és nem is akarom kizárni a blogról az anyaság témakörét.

 

2015-ben …
…csináltam, ahogy tudtam. Akkor írtam, amikor volt rá időm, vagy amikor eszembe jutott olyan téma, amit meg akartam osztani. Sikerült tartanom a heti két bejegyzést, amit előre célul tűztem ki magamnak. Előre tervezni ritkán sikerült csak. Előre dolgozni pedig talán egyszer sem. Kaptam pozitív visszajelzéseket, melyet rettentő boldoggá tettek és feltöltöttek, megerősítettek.

 

2016 –ban . . .

… sokkal tudatosabban szeretném írni a blogot. Nem össze-vissza posztolni. Következetes lenni. Legalább havi 1 interjú lesz a blogon és a továbbiakban is igyekszem sokrétűen írni, több témában. Szeretnék együttműködést bloggerekkel. Szeretnék többet tanulni és jobb lenni. Elképzelhetőnek tartom,hogy lesz vendégposzt is -nem feltétlen bloggerrel


Amit 2016 –ban szem előtt kell tartanom
– és talán Neked is jól jönnek ezek a tanácsok:
 

  • nem feladni!
  • nyitott szemmel –és füllel- járni!
  • kihasználni a lehetőségeket, részt venni konferenciákon, tréningeken, workshopon, meetingen
  • jobban figyelni a körülöttem lévőkre és a számukra fontos dolgokra
  • többet olvasni
  • megválni a felesleges dolgoktól (szokásoktól, tárgyaktól)
  • merek más lenni, hangos lenni, kilépni a komfortzónámból

 

Szedd össze Te is a céljaidat! Tegyél meg mindent azért, hogy megvalósítsd őket!
Sok sikert! Nagyon boldog új évet kívánok!

Írj össze rögtön akár 101-et – bővebben az én 101-1001 kihívásomról a következő posztban!

Köszönöm, hogy olvastál és jövőre találkozunk!

csakcsinaldszilveszter.jpg

 

Ági

 

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.