Elégedett vagy?

Fontos, hogy mindig előre nézzünk, nem pedig hátra. A múlton változtatni nem lehet. A jövő áll előttünk és a jelent tudjuk úgy alakítani, hogy a jövő olyan legyen, amilyennek szeretnénk.

Most mégis arra kérlek, nézz vissza  a hetedre. 

Rhonda Byrne is azt tanácsolja a könyvében (Határtalan gondolatok), hogy vasárnap állj meg egy pillanatra és tekints vissza, vedd sorra a héten történt jó dolgokat. 

dscf4972.JPG

Azt mondom, ne rágódj, nincs ‘inkább úgy /azt kellett volna’, felejtsd el, hogy jobban is lehetett volna. Minden úgy jó, ahogy volt. Vasárnap van, most már megpihenhetsz.

A héten :
-csak a pozitív gondolatokra összpontosítottál, így segítettél önmagadnak, hogy a jó megtöbbszöröződve legyen jelen az életedben.
-Arra koncentráltál, mennyi mindened van és nem arra, mi az ami hiányzik az életedből. Megbecsülted, hogy egészséges vagy.
-Felismerted/beismerted, hogy ha kedves vagy, akkor kedvességet kapsz cserébe, hiszen az élet egy tükör. Ahogyan Te viselkedsz, úgy bánnak veled is.
-Köszönetet mondtál, azért, ami körülvesz. Hálás vagy, mert szeretsz és mert szeretnek.
-Figyeltél az érzéseidre, az illatokra, ízekre és közben gyermeki szemmel, kíváncsian, vidáman néztél a világra, ahol bármilyen apróságnak is lehet örülni. Felfedezted, hogy a csend mekkora hatással bír, hogy felértékelődnek a történések, kiélesednek az érzékeid, ha megszűnik a külvilág zaja.
-Tudtál játszani önfeledten és élvezni az életet. Úgy érezted, szabad vagy, mint a madár.

Ha ez történt, szuper. Gratulálok, csak csináld így tovább! 

Ha esetleg nem minden pont igaz, akkor is nagyszerű. De ha már tudod, mi az, amin változtatni szeretnél, megteheted. A jövő hét éppen alkalmas lehet, már holnap el is kezdődik. 

Az új héttel új lehetőségek nyílnak meg előtted. A rövid visszatekintést máris kövesse az előre nézés. A könyv és én is arra buzdítunk, már most képzeld el az előtted álló jó dolgokat, hogy mennyi nagyszerű dolog vár rád a jövő héten. 

Az eltelt hét -még nincs vége, hiszen itt a vasárnap előttünk! 🙂 – után azt érzem, vannak dolgok, amiket lehetett volna másképp, de csak az igazán jókra koncentrálok és … büszke vagyok magamra!  
Nem volt mindig egyszerű, de megcsináltam, amit elterveztem: minden nap érkezett új bejegyzés, leírtam nektek a tanácsokat, biztató szavakkal, apró tippekkel. Eközben alkalmazva a leírtakat, sikerült többek között: élveznem a napsütést, jókat nevetni, néhány kedves szót váltani idegenekkel, előtérbe helyeznem önmagam és színházba menni férjemmel, átmozgatni magamat zumba órán, itthon is táncolni, reggel ágyban kávézni, apróságokkal meglepni magam, olvasni, rengetegszer mondani, hogy köszönöm…
Valamint kaptam egy szenzációs válaszüzenetet, amit nagyon vártam már és bár sok idő telt el, de tudtam, megkapom… és így lett. Erősen dobogott  szívem, izzadt a tenyerem… és többször is elolvastam. A lényege a biztatás volt és a megerősítés, hogy jó úton járok. Nagyon jól esett és boldoggá tett. Én is így érzem. Elindultam egy lépcsőn és haladok… (az üzenet írójáról majd későbbiekben egy külön posztban) 

1l.jpg

Az eltelt hetet illetően -és az életet nézve általában – : ne hibáztasd magad semmiért! Minden úgy jó, ahogy van és pontosan úgy kell lennie. Elégedett lehetsz! Az életben mindenből tanulhatunk. Véletlenek nincsenek. Lehet később jössz majd rá, miért történt az, ami történt, de okkal történt. 

Pontosan ott vagy, ahol lenned kell, mert te választottad. Valójában nem is lehetnél tökéletesebb, mint ebben a pillanatban vagy. (Rhonda Byrne)

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.