Ébresztő, dínók! Első dínó parkos kalandunk

Igaz, hogy nincs viszonyítási alapunk, de a Felsőtárkányban található Dínó völgy nagyon szuper helyszín minden dinoszaurusz-rajongónak vagy olyan gyerekeknek és gyermeklelkű szüleiknek, akik szeretnek játszani. Az egy éve nyitott Dínó Park élethű dínói mellett ugyanis egy vidámpark és élő show is várja a látogatókat. Fantasztikus élmény!

Kisfiamat nem különösebben érte el a dínó-láz, nincsenek otthon dínós könyveink, csak 1-2 műanyag játék, de persze nagyon kíváncsi volt az életnagyságú, mozgó, hangot adó őslényekre. Tudta, hogy lesz élő dínó show is, amikor meg lehet simogatni és még fogócskázni is lehet egy dinoszaurusszal, de a sok-sok játék a parkban meglepetés volt.

Kaland, izgalom és sok nevetés

A Dínó völgyet először fel kell fedezni. A honlapon külön felhívják a figyelmet, hogy ne a GPS-t kövessük, mert akkor eltévedhetünk. Ahogy Egert elhagyva Felsőtárkányt elértük, hamar megláttuk a kis sárga táblákat, melyek végigvezettek minket a Dínó völgy bejáratáig.

A park egyik része a vadregényes környezet, ahol a dinoszauruszokkal találkozhatunk a másik pedig egy klassz vidámpark óriáscsúszdával, ugrálóvárral, vízi dodgemmel, gokartpályával.

A pénztárban egy nagyon kedves hölgy minden tudnivalót elmond, többek között azt is, hogy minden játék ingyenesen, korlátlanul használható a belépőjeggyel és a szülők is mindent kipróbálhatnak.

Izgatottan léptünk tovább és reggel, az elsők között érkezvén várt ránk egy nagy feladat: fel kellett ébreszteni a dinókat.

Ébresztőőőő dinóóóók! Kiabáltuk kétszer is hangosan, majd a dinoszauruszok felkeltek és hatalmas morajlást hallatva „visszaköszöntek”.

Elindultunk az ösvényen és nem győztük forgatni a fejünket, jobbról-balról leptek meg minket az életnagyságú és nagyon hitelesen, igényesen kivitelezett őslények. Több dinoszaurusz mozgásérzékelővel van ellátva, mozgatják a farkukat, a végtagjaikat, a fejüket, a szájukat és még pislognak is. Közben pedig érdekes, néha vicces hangot adnak.

Bevallom, egyetlen nevet sem jegyeztem meg, pedig minden táblát elolvastunk.

Miután végigsétáltunk a dinók közötti ösvényen megérkeztünk két dinó-tojáshoz és egy homokozóhoz, ahol régészkedni lehetett, dinócsontokat találhatnak a gyerekek.

Rövid kutatás után közeledni kezdtünk az akkor felfújt ugrálóvárhoz.

Imádtam a park személyzetét, amiért nem hamarabb tették ezt, mert így nyugodtan végigjártuk a parkot és nem kellett sietni ugrálni.

Az első, hatalmas felfújt szerkezet egy óriáscsúszda volt, és naná, hogy anya és apa is kipróbálta. Cipőt le és az sem zavart, hogy szoknyában voltam, legalább 5 méteres volt a csúszda és ki nem hagytam volna ezt az élményt.

Megint köszönet a parkban dolgozóknak, hogy ide elhelyeztek pár széket és egy kis sátrat is, hogy amíg a gyerekek szórakoznak, addig a szülőknek sem kell a tűző napon állniuk.

Az ugrálóvárban is kergetőztem a gyerekkel majd továbbhaladtunk a csónakázáshoz. Egy nagy medencében lévő kis csónakokba ülhetünk, ahol horgászhatunk vagy épp vízi dodgemezhetünk. Itt is készült egy játék, ami 120 kg-t is elbír, tehát anyukák-apukák bátran próbáljátok ki ezt is!

Sok kisebb játék mellett elhaladva a gokartpályához érkeztünk, ami mint később megtudtuk épp az élő dínó show helyszíne.
Nagyon tetszett, hogy több különböző méretű járgány volt itt, egészen piciknek kismotorok, persze dinósak és a nagyobbaknak versenyautó és gokart, de olyan is volt, amin nem volt kormány, ezt pedig az apukák tesztelték lelkesen.

Aztán megszólalt a zene és üdvözölt minket egy kalapos, nagyon kedves úr. Néhány érdekes információt osztott meg velünk, például, hogy régészek találtak emberi lábnyomot a dinoszauruszok nyomai mellett! Tehát ez felülírtja az eddig tanultat, és ezután pedig bemutatta nekünk az utolsó élő dinoszauruszt, Kafengát. Akinek -milyen meglepő- épp szülinapja volt!

Kafenga beszaladt közén és el kezdődött az interaktív műsor, a gyerekek és a felnőttek is nagyon élvezték, hogy megsimogathatják a 4 méteres élő dínót. A bátrabbak aztán fogócskáztak is vele, a gyerekek sikítva szaladtak körbe-körbe, a felnőttek pedig trükköket bevetve próbáltak menekülni, mert akit nem kapott el a dínó, az nyereményben részesült. Kafenga néha rosszcsont volt, de sikerült megszelídíteni, majd a gyerekek megsétáltatták, végül elment pihenni.

Nagyon vidám perceket és fantasztikus élményeket szereztünk itt.

Megsúgom, hogy az élő dínó show alatt a gyerekek VIP jegyet kapnak, amivel aztán ingyen mehetnek be legközelebbi alkalommal a Dínó völgybe. (egy család egy VIP jegyet tud felhasználni egy látogatás alkalmával)

Szóval mehetünk és nagyon szívesen megyünk is majd újra!

Ti se hagyjátok ki a felsőtárkányi Dínó Parkot, ha egy nagyszerű programra, izgalmas kalandra és sok nevetésre vágytok!

Ezt is olvasd el:

Pár napból is lehet életre szóló nyaralás!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.