{Vigyázz, kész, posztolj!} – Randevú pasiszemmel


Első randi?
Tényleg nem emlékszem. Nem most volt.

Na, mondjuk az első randira a férjemmel, persze, hogy igen.

Egy tó partján ültünk egymással szemben. Izgultam és számtalan kérdés, aggódás motoszkált a fejemben. Közben meg csak beszélgettünk, beszélgettünk egymás szemébe nézve. Jól éreztem magam. Bármit elmondhattam. Figyelt rám, kérdezett és mindenre válaszolt. Őszintén. Mert az ilyesmi rögtön kiderül. Valahogy érzi az ember. Arról viszont fogalmam sem volt, lesz-e folytatás…
-Holnap találkozunk?
Jött aztán az egyszerre megnyugtató és ijesztő kérdés. Nagyon meglepődtem. Az első randi sokkja után máris itt a következő?

Szeretném egy kicsit másként megközelíteni a mai témát, ami nem más mint a randevú. (Ha szeretnél csatlakozni a Szilvi által kitalált kezdeményezéshez és 2 hetente előre megadott témákban írni több bloggertársaddal együtt, akkor ITT informálódhatsz. )

Egyrészt olyan céllal, hogy mi nők rájöjjünk, igazából nem is kell annyira rettegni az első (meg a második) randitól. Másrészt elosztani a tévhiteket a mindenféle, de leginkább a csak ugyanazt akaró pasikról. Mert vannak, akiknek még ugyanúgy fontosak a részletek. Hogy pontosan mik is ezek?

Megkértem egy kedves ismerősömet, egy 23 éves srácot, hogy válaszolja meg néhány kérdésemet az első randi fontos pontjait illetően.

Milyen helyszínt választana egy pasi?

Ha azt gondolnád, hogy nem fontos neki és hogy a pasik nem romantikusak, tévedsz!

Ne mozi vagy koncert legyen, mert ott nem egymásra figyelünk. Nekem inkább egy csendesebb hely jönne be, valami tópart vagy valami eldugott étterem, ahol csak rá tudok koncentrálni, figyelni a reakcióit, megismerni, beszélgetni.

A lényeg, hogy egymásra figyeljünk.

Elsőre talán inkább kint, de valami ismerős hely nem ártana, hogy komfortosan érezzük magunkat.

Azt hiszem, mindezzel csak egyet lehet érteni.


A milyen a tökéletes randi kérdésemre tömör, de velős választ kaptam:


A tökéletes randihoz egy tökéletes lány kell.

 

Romantikus? Ijesztő?

Ha tovább folytatom, mi is az, amit megnéz egy pasi egy nőn, mi is az ami, igazán számít, talán számodra is megnyugtató lesz majd. Mert az elvárásoknak biztosan Te is simán megfelelsz.

Az összképet nézem. Legyen nőies, de nem kell estélyi, csak legyen szolidan csinos: egy szoknya egy blúz vagy akár egy egyrészes ruha. Vegyem észre rajta, hogy nő!

Ha salátát rendel, mert azt szereti, hát egészségére! Amíg nem szól be az én rántott sajt+krumpli kombómra, addig tőlem angolnaszemet is rendelhet.

Személyiségfüggő, hogy kivel milyen a tökéletes.

Vajon hogyan alakul a folytatás? Amikor egy nap százszor ránézünk a telefonunkra, vajon mikor keres már minket…Mit gondol közben a pasi?

Aznap már nemigen akarnék beszélgetni vele, kell egy kis idő átgondolni mindkettőnknek, mi is a véleményünk a másikról. Aztán másnap mindenképp felhívom. Még ha aznap nem is tudok vele találkozni akkor is.

Azt gondolom, bírjuk kivárni, amíg jelentkezik. Ha van esélye a dolognak, fog.

És mással is várjunk…

Pasiszemmel az első randi utáni együtt töltött éjszakáról:


Hosszútávra nem terveznék vele, ha rögtön az ágyban kötünk ki. Ha elsőre összefekszünk, utána hol marad az izgalom? Amúgy is utána már nem lennék annyira motivált, hogy megismerjem. Nem is valószínű, hogy akarnám, ha már elsőre odaadja magát, az sokat elmond róla.

Arra is kíváncsi voltam, míg mi legalább ötször átöltözünk, a hosszas fehérnemű-válogatás után, ami tudjuk jól, hogy úgysem fog látszani, de mégis… és vissza-visszafordulunk a tükörhöz, addig vajon hogyan készül a pasi?

Arra figyelek, hogy én is jól nézzek ki, de ezt én egy farmer/inggel lerendezem, a többi jön majd magától. Külön stratégiám nincs. Esetleg egy szál virággal meglepem.

Mi számít még?

Nem árt, ha van közös témánk meg a kémia. Eléggé rosszul viselem, ha az exéröl beszél folyamatosan, azt nem kéne, de sok más is, pl. a telefon folyton a kezében is zavar engem.

Egy hercegnő nem késik, hanem mindenki más jön túl korán.

Egy fél órát biztos várok, de nyilván, ha megvárat, akkor utána olyan legyen, akire megéri várni. De ha már randizok vele, valószínűleg olyan.

Tehát Hölgyeim, nagyon úgy tűnik, rajtatok múlik, milyen lesz a randi!


Amiket érdemes megfogadni:

Mindig csak az aktuálissal, a jelennel törődj. Figyeljetek oda igazán egymásra.

Fontos a lépésről-lépésre haladás, ne ugorj fejest semmibe, mert könnyen lehet, hogy az egésznek annyi.

Ne vidd túlzásba! Add magad! Számára, úgy vagy jó, ahogy vagy, hiszen Téged hívott el randizni.

Ha kíváncsi vagy, mit írtak a többiek a témában, kattints a békás ikonra! 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük